Vegansk mandelglass fri från gluten- och socker. Supergod och krämig glass som passar hela familjen. Mjölkfri, glutenfri och sockerfri glass.
ca x min x personer
Inlägget innehåller annonslänkar till bodystore
Här kommer ett riktigt gott recept på mandelglass! Den är vegansk, glutenfri och fri från socker. Riktigt krämig och god.
Överbliven choklad
Det kommer bli chokladblandning över. Denna kan du lägga i en form och ställa in i frysen eller kylen, så gott!
Varför yaconsirap?
Yaconroten som innehåller ca 30 % av sockerarten fructooligosaccharides, har den positiva egenskapen att verka probiotiskt i tarmsystemet, det är bra för både matsmältningen och immunförsvaret. Sockret i sirapen påverkar inte blodsockret i kroppen då det ej tas upp i tarmen. Dessutom innehåller den viktiga mineraler och näringsämnen.
Recept
Du behöver:
(8 st miniglassar)
250 ml kokosgrädde (det tjocka lagret i en konservburk, jag använder gärna i tetraförpackning från Garant)
2 dl mandelsmör (eller gör egen)
1 nypa salt
2 msk yaconsirap (valfritt)
Överdrag:
100 gr choklad (jag använde 90%-ig choklad, går även göra egen)
3 msk kokosolja
1 dl mandel
Gör så här:
1. Mixa kokosgrädde, mandelsmör, salt och eventuell sötning slätt.
2. Lägg glassblandningen i glassformar. Se mina favoriter här!
3. Frys in glassen tills de stelnat helt.
4. Smält choklad och kokosolja i vattenbad.
5. Hacka mandel och blanda i chokladen.
6. Ta ut glassarna och doppa i chokladen.
7. Låt chokladen stelna, ät direkt eller frys in igen för att äta senare.
Du kanske också gillar
Raw växtbaserad sandwichglass
Underbart god rå vegansk sandwichglass! Helt naturlig, fri från gluten och vitt socker.
Växtbaserad nötellaglass med jordnötssmör
Underbart goda veganska glassar med smak av nutella – eller nötella! Toppade i jordnötsmör och krämig choklad.
Krämig & tropisk sötpotatisglass
Vegansk glass gjord på bland annat sötpotatis. Krämig, lite syrlig och söt. Ett toppenbra mellanmål till hela familjen.
Du kanske också gillar
Hasselnötsglass med fikonkräm
Hasselnötsglass med fikonkräm Växtbaserad...
Nötfri vaniljglass med aprikoskräm
Nötfri vaniljglass med aprikoskräm Underbart god...
1 kommentar
Skicka en kommentar
1 kommentar
-
Jenny på juli 15, 2021 på 18:52
Hej. I många av dina recept där du har kokosgrädde som bas så står det att du bara använder det tjocka lagret högst upp i konservera.
Innebär det då att du använder flera burkar? Man får väl inre ut 250ml i endast en burk?
Vad gör du med resten av grädden, som inte är tjock?
Skicka en kommentar
Titta gärna in hos mina andra kanaler:
Instagram: @cleanlifestyle.se
Facebook: @cleanlifestyle.se
Youtube : Clean Lifestyle Madelene Lennartsson
Hej. I många av dina recept där du har kokosgrädde som bas så står det att du bara använder det tjocka lagret högst upp i konservera.
Innebär det då att du använder flera burkar? Man får väl inre ut 250ml i endast en burk?
Vad gör du med resten av grädden, som inte är tjock?