vegansk magnum mandel

Vegansk mandelglass fri från gluten- och socker. Supergod och krämig glass som passar hela familjen. Mjölkfri, glutenfri och sockerfri glass.

  ca x min       x personer

Inlägget innehåller annonslänkar till bodystore

Här kommer ett riktigt gott recept på mandelglass! Den är vegansk, glutenfri och fri från socker. Riktigt krämig och god.

Överbliven choklad

Det kommer bli chokladblandning över. Denna kan du lägga i en form och ställa in i frysen eller kylen, så gott!

Varför yaconsirap?

Yaconroten som innehåller ca 30 % av sockerarten fructooligosaccharides, har den positiva egenskapen att verka probiotiskt i tarmsystemet, det är bra för både matsmältningen och immunförsvaret. Sockret i sirapen påverkar inte blodsockret i kroppen då det ej tas upp i tarmen. Dessutom innehåller den viktiga mineraler och näringsämnen.

Recept

Du behöver:

(​8 st miniglassar)
250 ml kokosgrädde (det tjocka lagret i en konservburk, jag använder gärna i tetraförpackning från Garant)
2 dl mandelsmör (eller gör egen)
1 nypa salt
2 msk yaconsirap (valfritt)

Överdrag:
100 gr choklad (jag använde 90%-ig choklad, går även göra egen)
3 msk kokosolja
1 dl mandel

Gör så här:

1. Mixa kokosgrädde, mandelsmör, salt och eventuell sötning slätt.
2. Lägg glassblandningen i glassformar. Se mina favoriter här!
3. Frys in glassen tills de stelnat helt.
4. Smält choklad och kokosolja i vattenbad.
5. Hacka mandel och blanda i chokladen.
6. Ta ut glassarna och doppa i chokladen.
7. Låt chokladen stelna, ät direkt eller frys in igen för att äta senare.

Du kanske också gillar

Du kanske också gillar

1 kommentar

  1. Jenny

    Hej. I många av dina recept där du har kokosgrädde som bas så står det att du bara använder det tjocka lagret högst upp i konservera.
    Innebär det då att du använder flera burkar? Man får väl inre ut 250ml i endast en burk?
    Vad gör du med resten av grädden, som inte är tjock?

    Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

1 kommentar

  1. Jenny

    Hej. I många av dina recept där du har kokosgrädde som bas så står det att du bara använder det tjocka lagret högst upp i konservera.
    Innebär det då att du använder flera burkar? Man får väl inre ut 250ml i endast en burk?
    Vad gör du med resten av grädden, som inte är tjock?

    Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Titta gärna in hos mina andra kanaler:

Instagram: @cleanlifestyle.se
Facebook: 
@cleanlifestyle.se
Youtube : 
Clean Lifestyle Madelene Lennartsson