Vegansk mandelglass fri från gluten- och socker. Supergod och krämig glass som passar hela familjen. Mjölkfri, glutenfri och sockerfri glass.
ca x min x personer
Inlägget innehåller annonslänkar till bodystore
Här kommer ett riktigt gott recept på mandelglass! Den är vegansk, glutenfri och fri från socker. Riktigt krämig och god.
Överbliven choklad
Det kommer bli chokladblandning över. Denna kan du lägga i en form och ställa in i frysen eller kylen, så gott!
Varför yaconsirap?
Yaconroten som innehåller ca 30 % av sockerarten fructooligosaccharides, har den positiva egenskapen att verka probiotiskt i tarmsystemet, det är bra för både matsmältningen och immunförsvaret. Sockret i sirapen påverkar inte blodsockret i kroppen då det ej tas upp i tarmen. Dessutom innehåller den viktiga mineraler och näringsämnen.
Recept
Du behöver:
(8 st miniglassar)
250 ml kokosgrädde (det tjocka lagret i en konservburk, jag använder gärna i tetraförpackning från Garant)
2 dl mandelsmör (eller gör egen)
1 nypa salt
2 msk yaconsirap (valfritt)
Överdrag:
100 gr choklad (jag använde 90%-ig choklad, går även göra egen)
3 msk kokosolja
1 dl mandel
Gör så här:
1. Mixa kokosgrädde, mandelsmör, salt och eventuell sötning slätt.
2. Lägg glassblandningen i glassformar. Se mina favoriter här!
3. Frys in glassen tills de stelnat helt.
4. Smält choklad och kokosolja i vattenbad.
5. Hacka mandel och blanda i chokladen.
6. Ta ut glassarna och doppa i chokladen.
7. Låt chokladen stelna, ät direkt eller frys in igen för att äta senare.
Du kanske också gillar
Lingonglass med passionsfrukt
Alltså vilken glass, denna slängde vi ihop igår kväll i ett nafs 👏 Det viktigaste är att man ser till att alltid har något gott i frysen som bara kan mixas ihop till något ännu godare 😉 Jag proppade vår frys i källaren full med jordgubbar, lingon, blåbär och havtorn...
Fruktglass till påsk
INLÄGGET INNEHÅLLER KÖPLÄNKAR (ADLINKS) TILL BAGAREN & KOCKEN Här kommer veckans glass! Denna är påskinspirerad och de är färgade och smaksatta med helt naturliga ingredienser. Basen i glassen är den samma, endast banan och kokosmjölk som jag och barnen har mixat....
Så gör vi fruktglassar – Ny video!
Ny video där vi gör superlätta att göra och passar både till fruktstunden, efterrätten, mellanmålet eller som lördagsgodis!
Du kanske också gillar
Växtbaserad kolaglass fri från vitt socker
Ett recept på en riktigt god växtbaserad/vegansk kolaglass doppad i choklad. Fri från vitt socker och gluten.
Naturlig vattenmelonglass fri från mjölk & vitt socker
Underbart god och krämig glass av vattenmelon med endast naturliga ingredienser. Den är fri från mjölk och vitt socker.
1 kommentar
Skicka en kommentar
1 kommentar
-
Jenny på juli 15, 2021 på 18:52
Hej. I många av dina recept där du har kokosgrädde som bas så står det att du bara använder det tjocka lagret högst upp i konservera.
Innebär det då att du använder flera burkar? Man får väl inre ut 250ml i endast en burk?
Vad gör du med resten av grädden, som inte är tjock?
Skicka en kommentar
Titta gärna in hos mina andra kanaler:
Instagram: @cleanlifestyle.se
Facebook: @cleanlifestyle.se
Youtube : Clean Lifestyle Madelene Lennartsson
Hej. I många av dina recept där du har kokosgrädde som bas så står det att du bara använder det tjocka lagret högst upp i konservera.
Innebär det då att du använder flera burkar? Man får väl inre ut 250ml i endast en burk?
Vad gör du med resten av grädden, som inte är tjock?