Snabb böngryta över öppen eld
Ett enkelt recept som du lätt kan laga utomhus i både stormkök och kolstålspanna.
Recept
Du behöver:
2 gula lökar
1 vitlöksklyfta
500-750 gr kokta bönor (valfri sort)
1 zucchini
1 dl kokosolja
250 ml kokosmjölk
800 gr krossade tomater
Coconut Aminos/Tamarisoja
Basilika
Örtsalt
Svartpeppar
Gör så här:
HEMMA:
1. Skala och hacka lökarna, lägg i en burk (förslagsvis en matlåda, funkar även med fryspåsar men försöker inte använda plast i onödan).
2. Skala och pressa vitlöken i samma burk.
3. Skölj bönorna väl och lägg i en burk.
4. Skölj och dela zucchinin i bitar.
5. Packa sedan ner resterande ingredienser tillsammans.
UTOMHUS:
6. Förbered en eld eller sätt igång ditt stormkök. Jag lagade över en eld i min kolstålspanna.
7. Lägg kolstålspannan över elden och värm upp kokosoljan.
8. Lägg i den hackade löken och pressad vitlök.
9. Stek mjuk, det går snabbt!
10. Lägg i alla de övriga ingredienserna, värm upp. Rör ofta så att det inte bränner.
11. Smaka av med kryddorna.
Servera med en sallad och strö över näringsjäst – MUMS!
För att göra det så smidigt för dig som möjligt förbered allt du kan hemma innan du ger dig iväg. Speciellt om det är kallt ute, du vill inte behöva ta av dig vantar och börja hacka grönsaker utomhus om du inte behöver.
Du kanske också gillar
Svampgryta med kikärtor över öppen eld
Underbart god och lätt gryta att göra på utflykten eller hemma i köket. Naturligt fri från mjölk.
Marinerade belugalinser
Ett recept som är perfekt att ta till när du behöver något snabbt! Enkelt och gott!
Min snabbmat
Detta recept är något jag tar till när jag behöver en lunch på 10 minuter. Både gott och går snabbt!
Du kanske också gillar
Glutenfria leverköttbullar
Glutenfria leverköttbullar Testa...
Linssoppa med grönsaker
Antiinflammatorisk soppa En underbart god och...
0 kommentarer
Skicka en kommentar
Titta gärna in hos mina andra kanaler:
Instagram: @cleanlifestyle.se
Facebook: @cleanlifestyle.se
Youtube : Clean Lifestyle Madelene Lennartsson
0 kommentarer