vegansk sandwichglass

Raw växtbaserad sandwichglass

Underbart god rå vegansk sandwichglass! Helt naturlig, fri från gluten och vitt socker.

  ca x min        x personer

Inlägget innehåller annonslänkar till Bodystore

Jag har har gjort en hel del nya glassrecept denna sommar, detta är nummer 11! Jag älskar glass och tycker att det är väldigt roligt att skapa nya varianter. I början av sommaren fick ni önska vilka glassrecept ni ville att jag skulle ta fram och här kommer ett av dem! Nämligen sandwichglass (på mitt sätt då), den är rå naturlig, fri från mjölk, gluten och vitt socker. Tycker absolut att du borde testa, den blev riktigt smarrig!

Varför yaconsirap?

Yaconroten som innehåller ca 30 % av sockerarten fructooligosaccharides, har den positiva egenskapen att verka probiotiskt i tarmsystemet, det är bra för både matsmältningen och immunförsvaret. Sockret i sirapen påverkar inte blodsockret i kroppen då det ej tas upp i tarmen. Dessutom innehåller den viktiga mineraler och näringsämnen.

sandwichglass

Recept

Du behöver:

Glass:
250 ml kokosgrädde (det tjocka lagret i en konservburk, jag använder gärna i tetraförpackning från Garant)
2 dl cashewsmör
1-3 msk yaconsirap (eller annan valfri rinnande sötning)
2-3 tsk vaniljpulver

Kaka:
3 dl mandel
8 st färska dadlar
3 msk kokosolja
1 msk kakao
0,5 tsk vaniljpulver
1 krm salt

Gör så här:

1. Mixa kokosgrädde, cashewsmör, yaconsirap och vaniljpulver slätt.
2. Häll smeten i en lagom stor form klädd med bakplåtspapper, jag använde en 20×20 cm.
3. Låt stå i frysen till den stelnat helt.
4. Kärna ur dadlarna och mixa dem tillsammans med mandel, kokosolja, kakao, vaniljpulver och salt till en formbar deg.
5. Tryck ut degen till en dubbelt så stor yta som glassmeten.
6. Ställ in i kylen tills den stelnat.
7. Ta ut den stelnade glassen och den stelnade kaksmeten.
8. Dela kakan i två bitar och lägg glassmeten på ena och den andra kakbiten ovanpå glassmeten.
9. Dela i bitar och ät direkt eller frys in och ät vid ett senare tillfälle, lycka till!

sandwichglass

Du kanske också gillar

Rabarberglass utan vitt socker

Rabarberglass utan vitt socker

Denna glass passar dig som äter enligt lågkolhydratskost, den innehåller alltså inget blodsockerhöjande socker. Trots detta så blev den väldigt god. Det trodde jag inte eftersom rabarber är rätt sura men den blev verkligen över förväntan! Godkänd av barnen. Jag frös...

Jordnötssmör- & bananglass

Jordnötssmör- & bananglass

Detta är verkligen en vinnande kombination. Det är bara banan, jordnötssmör och egengjord choklad! Ni ser på bilden hur vi gjort Grundrecept på den smidigaste sockerfria chokladen: 100 gr kokosolja 1 dl raw kakao Gör så här: Smält kokosoljan på låg temperatur och...

Hasselnötsglass

Hasselnötsglass

Innehåller annonslänk från Bagaren och kocken. VECKANS GLASS 🍦 Vegansk hasselnötsglass som passar mig då jag äter en lågkolhydratskost. Den påverkar inte mitt blodsocker som de andra fruktglassarna gör. Helt utan socker och är ändå väldigt god. Du som inte är van vid...

Du kanske också gillar

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Titta gärna in hos mina andra kanaler:

Instagram: @cleanlifestyle.se
Facebook: 
@cleanlifestyle.se
Youtube : 
Clean Lifestyle Madelene Lennartsson