Äpplepaj över öppen eld

Rabarber- & jordgubbspaj

Fantastisk god rabarber- & jordgubbspaj. Fri från gluten, mjölk och vitt socker.

Inlägget innehåller annonslänkar till Bodystore

Nu är det rabarber- & jordgubbssäsong, vad passar då inte bättre än en rabarberpaj med jordgubbar?  Denna bjöd jag min mamma på i söndags, sicken tur att jag skrev upp hur jag gjorde. För den blev såå god!

Varför yaconsirap?

Yaconroten som innehåller ca 30 % av sockerarten fructooligosaccharides, har den positiva egenskapen att verka probiotiskt i tarmsystemet, det är bra för både matsmältningen och immunförsvaret. Sockret i sirapen påverkar inte blodsockret i kroppen då det ej tas upp i tarmen. Dessutom innehåller den viktiga mineraler och näringsämnen.

Äpplepaj över öppen eld

Recept

Du behöver:

450 gr rabarber
350 gr jordgubbar
2 msk björksocker
15 färska dadlar
3 dl glutenfria havregryn
2 dl mandelmjöl
2 tsk mortlad kardemumma
1 tsk vaniljpulver
0,5 tsk salt
1 dl kokosolja
Yaconsirap eller annan rinnande sötning (valfritt)

 

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Skölj, skala och dela rabarberna i bitar.
3. Skölj jordgubbarna och dela i bitar.
4. Lägg i en lagom stor ugnsform.
5. Strö över björksocker.
6. Kärna ur dadlarna och mixa dem tillsammans med havregryn, mandelmjöl, kardemumma, vaniljpulver och salt tills att dadlarna finfördelats.
7. Lägg i kokosolja i blandningen och mixa på nytt till en grov med formbar smuldeg.
8. Strö över smuldegen på rabarberna och jordgubbarna.
9. Ringla över lite yaconsirap.
10. Grädda i mitten av ugnen i ca 20 min eller tills den fått fin färg.
Servera med kokosgrädde 

Äpplepaj över öppen eld

Du kanske också gillar

Kålrotsgratäng

Kålrotsgratäng

Rotfrukter är billiga, klimatsmarta och hälsosamma. De är fiberrika, snälla mot magen och blodsockret och innehåller mineraler och antioxidanter. Jag håller mig borta från rotfrukter med ett högt kolhydratsinnehåll, på grund av att min mage mår bättre utan.Kålrot går...

Torskgratäng – Matprepp

Torskgratäng – Matprepp

Ni var många som var nyfikna på recepten från min matlagning i söndags. Man kan säga att jag gjorde en rejäl kylskåpsrensning.Jag gillar att göra ordentligt med mat så jag och familjen klarar oss 3-4 dagar utan att behöva laga mat. De är så vi får ihop vår vardag....

Du kanske också gillar

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Titta gärna in hos mina andra kanaler:

Instagram: @cleanlifestyle.se
Facebook: 
@cleanlifestyle.se
Youtube : 
Clean Lifestyle Madelene Lennartsson