Portabello med basilikakräm
ca 30 min 2-4 personer
Recept
Du behöver:
4 st portabellosvampar
Flingsalt
Basilikakräm:
1 dl cashewsmör
0,5 dl olivolja
3 msk näringsjäst
2-4 tsk basilika
1 tsk tamarisoja
0,5 tsk mald svartpeppar
0,5 tsk gurkmeja
0,5 tsk örtsalt
Fyllning:
0,5 zucchini
Kokosolja att steka i
1 vitlöksklyfta
1 msk näringsjäst
Örtsalt
Hampafrön att toppa med
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Ta bort foten på svamparna, lägg svamparna med undersidan uppåt på en plåt eller i en form.
3. Strö lite flingsalt över svamparna.
4. Grädda i ugnen i ca 5-10 min tills de blivit lite mjuka.
5. Blanda alla ingredienser i basilikakrämen.
6. Skölj och dela zucchinin i mindre bitar.
7. Stek zucchinibitarna i kokosolja.
8. Skala och pressa vitlöksklyftan, stek med tillsammans med zucchinin.
9. Krydda med näringsjäst och örtsalt.
10. Stek allt tills zucchinin mjuknat.
11. Ta ut svamparna, lägg i zucchinin och häll över basilikakrämen i svamparna.
12. Grädda ytterligare 10-15 minuter.
13. Ta ut och toppa med hampafrön.
Du kanske också gillar
Barnvänlig “köttfärssås”
Mixad mjölkfri “köttfärssås” med bönor istället för köttfärs. Den är anpassad både i smak och konsistens till barn i alla åldrar.
Krämig växtbaserad saffransgryta
Underbart god gryta med smak av saffran. Väldigt omtyckt av både barn och vuxna!
Antiinflammatorisk soppa
En underbart god och närande soppa med en kryddning som gör gott. Naturlig och helt växtbaserad.
Du kanske också gillar
Svampgryta med kikärtor över öppen eld
Underbart god och lätt gryta att göra på utflykten eller hemma i köket. Naturligt fri från mjölk.
Marinerade belugalinser
Ett recept som är perfekt att ta till när du behöver något snabbt! Enkelt och gott!
0 kommentarer
Skicka en kommentar
Titta gärna in hos mina andra kanaler:
Instagram: @cleanlifestyle.se
Facebook: @cleanlifestyle.se
Youtube : Clean Lifestyle Madelene Lennartsson
0 kommentarer