Nötfri vaniljglass med aprikoskräm
Underbart god glass fri från mjölk & vitt socker
Här kommer ett underbart gott recept på en nötfri vaniljglass med aprikoskräm.
Recept
Du behöver:
Du behöver:
(12 små glassar)
250 ml kokosgrädde (det tjocka lagret i en konservburk eller liknande)
2 dl solrosfrösmör (se recept längre ned)
3 msk valfri rinnande sötning (jag gillar yaconsirap)
1,5-2 tsk vaniljpulver
1 nypa salt
.
Aprikossås (doppa glassarna i):
15 blötlagda aprikoser
5 blötlagda dadlar
1 dl kokosgrädde (det tjocka lagret i en konservburk eller likande)
.
Doppa i:
2 dl kokossmör eller 200 gr choklad
Recept solrosfrösmör:
(ca 3 dl)
Du behöver:
5 dl solroskärnor
1 nypa salt
Gör så här:
Gör så här:
1. Mixa kokosgrädde, solrosfrösmör, sötning, vaniljpulver och salt.
2. Häll i glassformar och ställ in i frysen.
3. Blötlägg aprikoserna och dadlarna i 4-5 timmar eller i kylen över natten.
4. Mixa aprikoserna, dadlar och kokosgrädde till en slät smet.
5. Doppa de frysta glassarna i aprikossmeten.
6. Frys in igen.
7. Värm upp kokossmör eller choklad.
8. Doppa glassarna.
9. Ät direkt eller frys in till annat tillfälle.
Solrosfrösmör
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Sprid ut solroskärnorna på en ugnsplåt och rosta i ca 7 minuter. Kolla att de inte bränns.
3. Ta ut och låt svalna.
4. Mixa solrosfröna med salt i en matberedare. Fastnar smul på kanterna skapa ned med skred, gaffel eller liknande. Fortsätt mixa tills fröna så småningom börjar släppa ifrån sig olja och blir sedan en kräm. Det kan ta upp till 10 minuter. Smaka av med salt.
Förvara i en rengjord glasburk med lock i kylskåpet. Håller cirka 1-2 månader.
Du kanske också gillar
Växtbaserade chokladmuffins
Växtbaserade chokladmuffins Växtbaserade chokladmuffins fria från gluten och sötning Inlägget innehåller annonslänkar till Bodystore & Meds Riktigt goda och saftiga! Perfekta att förvara i frysen. Recept Du behöver:(20-25 st)15 färska dadlar4 dl mandelmjöl (eller...
Glass med smak av choklad och lite kola
Glass med smak av choklad och lite kola Enkel naturligt växtbaserad glass med smak av choklad och lite kola. Den goda kolasmaken kommer från carob som kan används istället för kakao. Carob är koffeinfritt och används framförallt istället för kakao när man äter enligt...
Frasiga glutenfria växtbaserade våfflor
Frasiga glutenfria växtbaserade våfflor Här kommer ett recept på frasiga glutenfria växtbaserade våfflor. Inlägget innehåller annonslänkar till Bodystore Smaksätt med rödbeta, kakao, vaniljpulver eller annat du gillar, blir supergott! Recept Du behöver:VÅFFLOR: (ca 6...
Du kanske också gillar
Morgonsmoothie
Morgonsmoothie Tänk “Less is more” i en smoothie...
Rostade pumpafrö av halloweenpumpan
Rostade pumpafrö av halloweenpumpan Rostade...
0 kommentarer
Skicka en kommentar
Titta gärna in hos mina andra kanaler:
Instagram: @cleanlifestyle.se
Facebook: @cleanlifestyle.se
Youtube : Clean Lifestyle Madelene Lennartsson
0 kommentarer