nötglass

Nötfri vaniljglass med aprikoskräm

Underbart god glass fri från mjölk & vitt socker

 

Inlägget innehåller annonslänkar till Bodystore & Meds

Här kommer ett underbart gott recept på en nötfri vaniljglass med aprikoskräm.

Tryck här för att komma till mina favorit-glassformar!

nötglass

Recept

Du behöver:

Du behöver:
(12 små glassar)
250 ml kokosgrädde (det tjocka lagret i en konservburk eller liknande)
2 dl solrosfrösmör (se recept längre ned)
3 msk valfri rinnande sötning (jag gillar yaconsirap)
1,5-2 tsk vaniljpulver
1 nypa salt
.
Aprikossås (doppa glassarna i):
15 blötlagda aprikoser
5 blötlagda dadlar
1 dl kokosgrädde (det tjocka lagret i en konservburk eller likande)
.
Doppa i:
2 dl kokossmör eller 200 gr choklad

Recept solrosfrösmör:
(ca 3 dl)
Du behöver:
5 dl solroskärnor
1 nypa salt 

 

 

Gör så här:

Gör så här:
1. Mixa kokosgrädde, solrosfrösmör, sötning, vaniljpulver och salt.
2. Häll i glassformar och ställ in i frysen.
3. Blötlägg aprikoserna och dadlarna i 4-5 timmar eller i kylen över natten.
4. Mixa aprikoserna, dadlar och kokosgrädde till en slät smet.
5. Doppa de frysta glassarna i aprikossmeten.
6. Frys in igen.
7. Värm upp kokossmör eller choklad.
8. Doppa glassarna.
9. Ät direkt eller frys in till annat tillfälle.

Solrosfrösmör

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Sprid ut solroskärnorna på en ugnsplåt och rosta i ca 7 minuter. Kolla att de inte bränns.
3. Ta ut och låt svalna.
4. Mixa solrosfröna med salt i en matberedare. Fastnar smul på kanterna skapa ned med skred, gaffel eller liknande. Fortsätt mixa tills fröna så småningom börjar släppa ifrån sig olja och blir sedan en kräm. Det kan ta upp till 10 minuter. Smaka av med salt.
Förvara i en rengjord glasburk med lock i kylskåpet. Håller cirka 1-2 månader.

Du kanske också gillar

Raw pepparkakor utan spannmål & vitt socker

Raw pepparkakor utan spannmål & vitt socker

Äntligen! Nu har dagen kommit, då det vänder igen. Idag är det nämligen vintersolståndet, imorgon går vi mot ljusare tider igen! Det känns väldigt välbehövligt, jag påverkas väldigt mycket av mörkret. Längtar till ljuset och längre dagar. Raw pepparkakor utan spannmål...

Mjölkfri ischoklad

Mjölkfri ischoklad

De enda du behöver är mörk choklad och kokosolja. Superlätt att göra och god att äta. Du behöver: 100 gr mörk choklad (jag valde @lindtsverige som är gjord av 90% choklad) 100 gr kokosolja Gör så här: Smält chokladen i ett vattenbad och kokosoljan i en kastrull på låg...

Du kanske också gillar

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Titta gärna in hos mina andra kanaler:

Instagram: @cleanlifestyle.se
Facebook: 
@cleanlifestyle.se
Youtube : 
Clean Lifestyle Madelene Lennartsson