De enda du behöver är mörk choklad och kokosolja. Superlätt att göra och god att äta.

Du behöver:
100 gr mörk choklad (jag valde @lindtsverige som är gjord av 90% choklad)
100 gr kokosolja

Gör så här: Smält chokladen i ett vattenbad och kokosoljan i en kastrull på låg värme. Blanda därefter samman och häll upp chokladblandningen i små formar. Toppa med något gott om du vill, jag valde gojibär, mullbär och nötter. Men den är lika god utan.

De gånger jag köper choklad väljer jag alltid 90%, den innehåller nämligen väldigt lite socker om man jämför med andra sorter. 100 gr (en chokladkaka) innehåller ca 2 st sockerbitar.
Väljer man t ex 70% choklad i stället innehåller den ca 9 st sockerbitar. Det blir även stor skillnad på smaken. 100 gr Marabou mjölkchoklad innehåller ca 18 sockerbitar (då är en hel chokladkaka egentligen 200 gr och innehåller totalt 36 sockerbitar). Helt sjukt så här två år efter livsstilsförändringen att inse hur mycket socker jag egentligen proppade i mig dagligen.

Ischoklad
Näringsrik ischoklad

Ebba och Tim älskar den 90%-iga chokladen och den sockerfria vi brukar göra själva, men de har heller aldrig smakat på mjölkchoklad. Då hade de förmodligen inte uppskattat den.

Tycker du om mörk choklad? Vilken är din favorit?