Biffar med morot

Griljerad rotselleri

Griljerad rotselleri. Ett roligt inslag på det traditionella julbordet

Inlägget innehåller annonslänkar till Bodystore , Meds & Jordklok

Jag har testat att göra detta recept med både rotselleri och blomkål, båda går lika fint! Sist blev det rotselleri och i veckan blir det blomkål igen. Det är kul och spännande att kunna variera. Rekommenderar dig verkligen att testa

Biffar med morot

Recept

Du behöver:

1 stor rotselleri (men funkar lika fint med blomkål och kålrot)
1 dl olivolja, kokosolja, smör eller ghee
3 msk flingsalt
10 kryddpepparkorn
5 nejlikor (och fler till dekoration)
2 krm vitpeppar

Griljering:
6 msk dijonsenap
2 msk kikärtsspad
1 msk yaconsirap
1 dl mandelmjöl (pofiber vid allergi)

 

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 180 grader.
2. Skala rotsellerin eller kålroten, (ta av av blasten på blomkålen och skölj huvudet väl). (Spara blasten och stek, supergott med lite kokosolja, vitlök och örtsalt).
3. Smörj sedan in huvudet i olivolja/kokosolja/smör/ghee.
4. Mortla salt och kryddor och täck över oljan/smöret.
5. Baka den i ugnen i ca 1,5-2 timmar tills den blivit mjuk och fått fin färg.
6. Ta ut ur ugnen och blanda ingredienserna till griljeringen förutom mandelmjölet.
7. Smörj försiktigt in blomkålen på nytt.
8. Strö sedan på ett tjockt lager med mandelmjöl/pofiber och grädda i ugnen på 200 grader i ca 15 min tills mandelmjölet fått fin färg.

Du kanske också gillar

Kålrotsgratäng

Kålrotsgratäng

Rotfrukter är billiga, klimatsmarta och hälsosamma. De är fiberrika, snälla mot magen och blodsockret och innehåller mineraler och antioxidanter. Jag håller mig borta från rotfrukter med ett högt kolhydratsinnehåll, på grund av att min mage mår bättre utan.Kålrot går...

Torskgratäng – Matprepp

Torskgratäng – Matprepp

Ni var många som var nyfikna på recepten från min matlagning i söndags. Man kan säga att jag gjorde en rejäl kylskåpsrensning.Jag gillar att göra ordentligt med mat så jag och familjen klarar oss 3-4 dagar utan att behöva laga mat. De är så vi får ihop vår vardag....

Hummus på vita bönor

Hummus på vita bönor

Ni vet den där hummusdippen på vita bönor? Den går precis lika bra att käka tillsammans med massa grönsaker och annat gott. Det är verkligen en standardmåltid för mig, speciellt som middag eller efter träning. Toppa med olivolja och lite örtsalt, mums! Du kanske har...

Du kanske också gillar

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Titta gärna in hos mina andra kanaler:

Instagram: @cleanlifestyle.se
Facebook: 
@cleanlifestyle.se
Youtube : 
Clean Lifestyle Madelene Lennartsson