Äpplepaj över öppen eld

Äppelpaj över öppen eld

Fantastisk god och snabb äpplepaj som lätt kan tillagas utomhus. Fri från gluten, mjölk och vitt socker.

  ca 30 min        12-14 personer

Inlägget innehåller annonslänkar till Bodystore, Bagaren och kocken & Cervera

Äppelpaj över öppen eld 🔥 Så mysigt att träffa lite släktingar och laga mat utomhus. Till lunch gjorde jag böngrytan jag publicerade för några dagar sen och det blev denna äppelpaj till efterrätt. Så gott!

Jag använde denna muurikka på elden, men funkade lika bra med en kolstålspanna eller i ett stormkök.

Varför yaconsirap?

Yaconroten som innehåller ca 30 % av sockerarten fructooligosaccharides, har den positiva egenskapen att verka probiotiskt i tarmsystemet, det är bra för både matsmältningen och immunförsvaret. Sockret i sirapen påverkar inte blodsockret i kroppen då det ej tas upp i tarmen. Dessutom innehåller den viktiga mineraler och näringsämnen.

Äpplepaj över öppen eld

Recept

Du behöver:

ca 8 st äpplen
4 dl glutenfria havregryn
1,5 dl quinoapuffar
1,5 dl solrosfrö
1,5 dl hasselnötter
1 dl valnötter
1 dl cashewnötter
2-3 dl kokosolja
Ceylonkanel
Kardemumma
Yaconsirap
Lite salt
Kokosgrädde att servera med

 

Gör så här:

HEMMA:
1. Skölj och dela äpplena, skärv bort kärnhuset.
2. Packa alla gryn och frön, lägg i en burk, påse eller liknande.
3. Hacka eller mixa nötterna grovt och lägg i tillsammans med ovan.
4. Packa med resterande ingredienser.
UTOMHUS:
5. Hetta upp pannan och lägg i kokosolja.
6. Lägg i äpplena och stek mjuka.
7. Krydda med ceylonkanel, kardemumma, yaconsirap och salt efter smak.
8. Blanda i alla gryn, frön och nötter. Rör om hela tiden så det inte bränner.
9. Smaka av och ät tillsammans med krämig kyld kokosgrädde.

Äpplepaj över öppen eld

Du kanske också gillar

Pyttipanna – Wokade grönsaker & bönor

Pyttipanna – Wokade grönsaker & bönor

Lite wokade grejer kommer här 👇 Du behöver:1 gul lök300 gr kålrabbi1 morotKokosolja att steka i0,5 msk oregano0,5 tsk ingefäraÖrtsalt/svartpeppar250 gr kokta blandande bönor250 gr kokta kikärtor1 stor näve bladspenatHampafrön att toppa med Gör så här:1. Hacka...

Näringsrika bönbiffar

Näringsrika bönbiffar

Av bönor och ärtor gör jag gärna olika typer av grytor. Det är så lätt att bara slänga ihop, men det är också väldigt lätt att mixa bönorna/ärtorna med några andra ingredienser och steka som biffar. Du behöver: 8 dl kokta kidneybönor 2 ägg 1 stor rödlök 1...

Du kanske också gillar

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Titta gärna in hos mina andra kanaler:

Instagram: @cleanlifestyle.se
Facebook: 
@cleanlifestyle.se
Youtube : 
Clean Lifestyle Madelene Lennartsson