Inlägget innehåller annonslänkar till Bodystore
Recept
Du behöver:
50 g färsk pepparrot
50 g färsk gurkmeja
250 g färsk ingefära
3 citroner
1 tsk svartpepparkorn
1 liter vatten
1 tsk ceylon kanel
1/2 tsk kryddnejlika
Gör så här:
1. Skiva pepparrot, gurkmeja och ingefära.
2. Skala det gula skalet på citronerna och mortla pepparn.
3. Koka upp vattnet i en kastrull och lägg i alla ingredienser (både citronskal och citronjuice).
4. Låt sjuda ungefär 15 minuter. Mixa med en stavmixer en stund för att vara säker på att få till rivet i halsen (som jag misslyckades med)
5. Ta av kastrullen från plattan och låt drycken svalna.
6. Sila och häll upp snapsen i en flaska.
Receptet räcker till ett tjugotal shots och håller flera veckor i kylen.
Du kanske också gillar
Krispiga morotsbacon
Ugnsrostade morötter blir till ett tillbehör som liknar vanlig bacon.
Växtbaserade mandelbiskvier
Härliga veganska mandelbiskvier fria från gluten och vitt socker.
Gör eget hasselnötssmör
Hasselnötssmör på endast två ingredienser, så underbart gott! Ät som den är eller använd i exempelvis glass!
Du kanske också gillar
Växtbaserad pesto med soltorkade tomater
En underbart god och mjölkfri pesto med många härliga smaker. Krämig och gott tillbehör till det mesta!
Kålsallad med goda bakterier
En god och syrlig sallad som räcker och håller länge.
0 kommentarer
Skicka en kommentar
Titta gärna in hos mina andra kanaler:
Instagram: @cleanlifestyle.se
Facebook: @cleanlifestyle.se
Youtube : Clean Lifestyle Madelene Lennartsson
0 kommentarer