Växtbaserade chokladmuffins
Växtbaserade chokladmuffins fria från gluten och sötning
Recept
Du behöver:
(20-25 st)
15 färska dadlar
4 dl mandelmjöl (eller 2 dl pofiber för nötfritt)
2 dl bovetemjöl
1 dl rå kakao
0,5 dl björksocker
3 msk chiafrön
2 tsk psylliumhusk
2 tsk bikarbonat
1 tsk vaniljpulver
0,5 tsk salt
1 banan
500 ml kokosmjölk
0,5 dl kokosolja
100 gr mörk choklad, gärna 100%
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Kärna ur dadlarna.
3. Mixa dadlarna med alla torra ingredienser till ett fint mjöl.
4. Skala och mosa bananen.
5. Smält kokosoljan på låg temp i en kastrull.
6. Tillsätt alla resterande ingredienser i mjölblandningen och mixa allt till en slät smet.
7. Hacka chokladen och blanda i smeten, spara lite som topping.
8. Häll upp smeten i muffinsformar, toppa med resten av den hackade chokladen.
9. Grädda i mitten av ugnen i ca 10-15 min.
10. Ta ut och låt svalna.
Du kanske också gillar
Svampgryta med kikärtor över öppen eld
Underbart god och lätt gryta att göra på utflykten eller hemma i köket. Naturligt fri från mjölk.
Marinerade belugalinser
Ett recept som är perfekt att ta till när du behöver något snabbt! Enkelt och gott!
Min snabbmat
Detta recept är något jag tar till när jag behöver en lunch på 10 minuter. Både gott och går snabbt!
Du kanske också gillar
Glutenfria leverköttbullar
Glutenfria leverköttbullar Testa...
Linssoppa med grönsaker
Antiinflammatorisk soppa En underbart god och...
0 kommentarer
Skicka en kommentar
Titta gärna in hos mina andra kanaler:
Instagram: @cleanlifestyle.se
Facebook: @cleanlifestyle.se
Youtube : Clean Lifestyle Madelene Lennartsson
0 kommentarer