Växtbaserad wok med jackfruit
En underbart god och smidig växtbaserad wok med jackfruit
Växtbaserad wok med jackfruit (eller jackfrukt)! Detta var något jag slängde ihop lite snabbt på vår tältsemester under kanske sommarens varmaste dag. Eftersom vi hade bestämt oss för att välja en tältplats med el passade jag på att ta med min portabla spisplatta (vilket jag gjort förut). Väldigt smidigt och går mycket fortare än stormkök, vi hade med ett men behövde aldrig använda det.
.
Vi testade jackfruit för första gången i denna wok, vilken spännande frukt. Den kan inte ersätta kött näringsmässigt men bidrog till en liknande konsistens. Något som förvånade mig var att barnen ville äta trots att de blev erbjudna att äta resterna av en köpepizza från kvällen innan. Måste väl ändå vara ett gott betyg?!
Recept
Du behöver:
1 gul lök
0,5 zucchini
0,5 kålrabbi
Avokadoolja (eller kokosolja)
400 g naturell jackfruit
Vitlökspulver
Svartpeppar
Spiskummin
Tamarisoja
240 gr kokta kidneybönor
2 dl krossade tomater
Oregano
Gör så här:
1. Skala och dela butternutpumpan och sötpotatisen i bitar.
2. Skala löken och hacka i småbitar.
3. Stek lök mjuk i rikligt med kokosolja.
4. Lägg i butternutt- och sötpotatisbitarna och stek med löken.
5. Häll i kokosmjölk, krossade tomater, gurkmeja, kanel, spiskummin, röda linser, örtsalt och svartpeppar.
6. Låt småputtra tills pumpan och linserna mjuknat.
7. Lägg i riven ingefära och mixa slätt med en stavmixer.
8. Häll i vatten om det behövs eller för att få önskad konsistens.
9. Smaka av med salt och peppar.
Toppa soppan med krämig kokosgrädde, ekologisk furikake och thaibasilika.
Du kanske också gillar
Kidneyböngryta med katrinplommon & valnötter
Inlägget innehåller köplänkar (adlinks) till Bodystore & Meds Detta blev en lite ovanlig smakkombination, mer vanligt med katrinplommon i en gryta med fläskkött. Det är roligt att testa andra alternativ, speciellt i växtbaserade grytor på likande sätt. För mig som...
Växtbaserad svamp- & gråärtsgryta
Här kommer ett recept på en vegansk gryta med svamp och gråätor. En krämig gryta full med näringsrika ingredienser som gör gott för kroppen.
Växtbaserad champinjonsoppa
Recept på en härligt krämig champinjonsoppa, helt växtbaserad och fri från gluten. Ett näringsrikt recept som går att kombinera lätt!
Du kanske också gillar
Marinerade belugalinser
Ett recept som är perfekt att ta till när du behöver något snabbt! Enkelt och gott!
Min snabbmat
Detta recept är något jag tar till när jag behöver en lunch på 10 minuter. Både gott och går snabbt!
0 kommentarer
Skicka en kommentar
Titta gärna in hos mina andra kanaler:
Instagram: @cleanlifestyle.se
Facebook: @cleanlifestyle.se
Youtube : Clean Lifestyle Madelene Lennartsson
0 kommentarer