Gelegodis

Brända mandlar med kokossocker

Naturliga ingredienser och fria från vitt socker. Lätt & gott att göra!

 Brukar vanligtvis inte använda kokossocker mer än i pepparkakor, men det ger en god smak och var tvungen att testa detta! Dessutom har kokossocker lägre GI än vanligt socker, bättre för mitt blodsocker helt enkelt. Nästa gång måste jag testa vad som händer om jag hade använt björksocker, kanske hade funkat men är osäker på smaken. Hojta om ni har testat!

 

Inlägget innehåller annonslänkar till Bodystore.

Gelegodis

Recept

Du behöver:

0,5 dl vatten
1 dl kokossocker
200 gr mandlar

Gör så här:

1. Häll kokossocker och vatten i en kastrull. Värm upp tills sockret löst upp sig.
2. Tillsätt mandlarna och rör hela tiden. De ska vara helt täckta i vätskan.
3. Koka bort vätskan tills det återstår en kletig massa.
4. Häll upp mandlarna på ett bakplåtspapper, sprid ut och låt dem svalna innan du lägger dem i en lufttät burk med lock.

Du kanske också gillar

Hallon- & lakrisglass

Hallon- & lakrisglass

Vill du äta en (två) glass med endast naturliga ingredienser, och utan tillsatt socker? Denna kombo är känd sedan länge men tror aldrig jag provat i en glass. Sugen att testa? Receptet/recepten har ni nedan: Hallonglass: 400 gr frysta hallon 2 dl kokosgrädde 1 tsk...

Kokoschips

Kokoschips

Ebba knäckte ett par kokosnötter med en hammare för några dagar sedan. Detta var verkligen enkelt att göra! Så här gjorde vi: 1. Köp en (eller två) kokosnötter.2. Borra ett hål i kokosnöten med en vinöppnare. Välj något av de tre runda gropar på kortsidan av nöten.3....

Du kanske också gillar

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Titta gärna in hos mina andra kanaler:

Instagram: @cleanlifestyle.se
Facebook: 
@cleanlifestyle.se
Youtube : 
Clean Lifestyle Madelene Lennartsson