Ebba knäckte ett par kokosnötter med en hammare för några dagar sedan.
Detta var verkligen enkelt att göra! Så här gjorde vi:

1. Köp en (eller två) kokosnötter.
2. Borra ett hål i kokosnöten med en vinöppnare. Välj något av de tre runda gropar på kortsidan av nöten.
3. Drick kokosvattnet eller mixa i en smoothie.
4. Dela kokosnöten med en hammare eller liknade för att kunna skala den.
5. Skär ur kokoschips med en osthyvel.
6. Lägg på en plåt klädd i bakplåtspapper.
7. Strö på lite salt.
8. Grädda i 80 grader i ca 3-4 timmar.
9. De är klara då de är knapriga!
10. Ta ut och njut.

Vi äter kokoschips på smoothie bowls, gröt, i granola, desserter eller bara som de är. Mest bara som de är, så sjukt gott!

Kokoschips
Kokoschips utan tillsatser

Har du testat göra egna kokoschips? Finns de någon genväg utan hammare?