Gelegodis

Brända mandlar med kokossocker

Naturliga ingredienser och fria från vitt socker. Lätt & gott att göra!

 Brukar vanligtvis inte använda kokossocker mer än i pepparkakor, men det ger en god smak och var tvungen att testa detta! Dessutom har kokossocker lägre GI än vanligt socker, bättre för mitt blodsocker helt enkelt. Nästa gång måste jag testa vad som händer om jag hade använt björksocker, kanske hade funkat men är osäker på smaken. Hojta om ni har testat!

 

Inlägget innehåller annonslänkar till Bodystore.

Gelegodis

Recept

Du behöver:

0,5 dl vatten
1 dl kokossocker
200 gr mandlar

Gör så här:

1. Häll kokossocker och vatten i en kastrull. Värm upp tills sockret löst upp sig.
2. Tillsätt mandlarna och rör hela tiden. De ska vara helt täckta i vätskan.
3. Koka bort vätskan tills det återstår en kletig massa.
4. Häll upp mandlarna på ett bakplåtspapper, sprid ut och låt dem svalna innan du lägger dem i en lufttät burk med lock.

Du kanske också gillar

Smoothie med grönt

Smoothie med grönt

Detta var gårdagens frukostsmoothie till barnen. Jag brukar passa på att slänga i lite grönsaker i smoothien och inte bara frukt och bär. Ett perfekt sätt att få i barnen mera grönsaker. Denna tog slut i ett nafs! Du behöver: 200 gr jordgubbar frysta 100 gr frusen...

Våfflor utan spannmål och mjölk

Våfflor utan spannmål och mjölk

För två veckor sedan önskade barnen helt otippat våfflor till mellanmål, de var längesedan jag gjorde dem och de blir lika goda varje gång! Du behöver:4 ägg2 dl mandelmjöl2 dl valfri växtbaserad mjölk (jag valde mandelmjölk) 3 msk kokosolja1 msk fiberhusk1 tsk...

Du kanske också gillar

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Titta gärna in hos mina andra kanaler:

Instagram: @cleanlifestyle.se
Facebook: 
@cleanlifestyle.se
Youtube : 
Clean Lifestyle Madelene Lennartsson