Växtbaserad butternutsoppa med röda linser & blomkål
Vegansk soppa med butternutpumpa och röda linser. Storkok till utflykt eller matlådor, servera med ett gott bröd.
ca x min x personer
Soppa är så underbart gott och jag gör det alldeles för sällan. Denna soppa passar lika bra en kall vinterdag som en till en utflykt på sommaren. Soppa kan man äta vilken årstid som helst, eller hur? Det är smart att göra soppan dagen innan en utflykt, värma upp på morgonen eller innan du ger dig iväg och ta med soppan i en mattermos! Hur bra?!
Recept
Du behöver:
2 små butternutpumpor (ca 1200 gr)
2 vitlöksklyftor
Kokosolja
2 msk gurkmeja
2 tsk örtsalt
1 tsk finmald svartpeppar
1 tsk finmald spiskummin
1 tsk koriander
1 tsk paprika
1 liter kokosmjölk
2 dl röda linser
200 gr blomkål (jag använde fryst)
+ 250 ml kokosmjölk eller vatten att späda med
Gör så här:
1. Skala butternutpumpan, ta bort kärnorna och dela i mindre bitar.
2. Skala och pressa vitlöken och stek den tillsammans med pumpan i rikligt med kokosolja.
3. När pumpan mjuknat något tillsätt alla kryddor, kokosmjölk och röda linser.
4. Låt puttra i ca 5 minuter.
5. Tillsätt sedan blomkål och låt puttra i ytterligare 5-10 min tills pumpa, linser och blomkål mjuknat.
6. Mixa soppan med en stavmixer och reglera konsistensen med ytterligare kokosmjölk eller vatten.
Jag toppade med rostade frön och växtbaserad parmesan.
Du kanske också gillar
Hasselnötsglass
Innehåller annonslänk från Bagaren och kocken. VECKANS GLASS 🍦 Vegansk hasselnötsglass som passar mig då jag äter en lågkolhydratskost. Den påverkar inte mitt blodsocker som de andra fruktglassarna gör. Helt utan socker och är ändå väldigt god. Du som inte är van vid...
Lingonglass med passionsfrukt
Alltså vilken glass, denna slängde vi ihop igår kväll i ett nafs 👏 Det viktigaste är att man ser till att alltid har något gott i frysen som bara kan mixas ihop till något ännu godare 😉 Jag proppade vår frys i källaren full med jordgubbar, lingon, blåbär och havtorn...
Fruktglass till påsk
INLÄGGET INNEHÅLLER KÖPLÄNKAR (ADLINKS) TILL BAGAREN & KOCKEN Här kommer veckans glass! Denna är påskinspirerad och de är färgade och smaksatta med helt naturliga ingredienser. Basen i glassen är den samma, endast banan och kokosmjölk som jag och barnen har mixat....
Du kanske också gillar
Växtbaserad ananasglass med mynta
Vegansk och naturligt sötad ananasglass med smak av mynta. Så god och passar alla i hela familjen. Fri från mjölk och vitt socker.
Växtbaserad kolaglass fri från vitt socker
Ett recept på en riktigt god växtbaserad/vegansk kolaglass doppad i choklad. Fri från vitt socker och gluten.
0 kommentarer
Skicka en kommentar
Titta gärna in hos mina andra kanaler:
Instagram: @cleanlifestyle.se
Facebook: @cleanlifestyle.se
Youtube : Clean Lifestyle Madelene Lennartsson
0 kommentarer