Svampgryta med kikärtor över öppen eld
Underbart god och lätt gryta att göra på utflykten eller hemma i köket. Naturligt fri från mjölk.
ca 30 min ca 3-4 personer
Inlägget innehåller annonslänkar till Bodystore, Meds, Bagaren och kocken & Cervera
Det är så mysigt att laga mat över öppen eld. Vi gjorde det mycket när jag var liten, kanske inte så mycket den mat jag lagar idag men ändå samma princip. Vi lagade mat på ett underbart vackert ställe som heter Fluxfallet. Ligger endast 45 min från där vi bor men tror inte jag varit där förut.
Jag använde en kolstålspanna på elden, men funkade lika bra med en muurikka eller i ett stormkök.
Recept
Du behöver:
Du behöver:
2 gula lökar
1 vitlöksklyfta
500 gr kokta kikärtor (eller koka själv)
1-1,5 dl kokosolja (eller lukt- och smakfri)
500 ml kokosmjölk
2 dl torkade champinjoner
2-3 msk coconut aminos
1-2 msk tamarisoja
Basilika
Ramslök
Mald svartpeppar
Herbamare örtsalt
Servera med:
Kokt varm quinoa, durrakorn, ris, potatis eller liknande i en mattermos.
Blandsallad, broccoli, haricots verts, ärtor, avokado, nötter, frön eller liknande att servera med.
Gör så här:
HEMMA:
1. Skala och hacka lökarna, lägg i en burk (förslagsvis en matlåda, funkar även med fryspåsar men försöker inte använda plast i onödan).
2. Skala och pressa vitlöken i samma burk.
3. Skölj kikärtorna väl och lägg i en burk.
4. Packa ner resterande ingredienser.
UTOMHUS:
5. Förbered en eld eller sätt igång ditt stormkök. Jag lagade över en eld i min kolstålspanna.
6. Lägg kolstålspannan över elden och värm upp kokosoljan.
7. Lägg i den hackade löken och pressad vitlök.
8. Stek mjuk, det går snabbt!
9. Lägg i alla de övriga ingredienserna, värm upp. Rör ofta så att det inte bränner.
10. Smaka av med kryddorna.
Du kanske också gillar
Kidneyböngryta med katrinplommon & valnötter
Inlägget innehåller köplänkar (adlinks) till Bodystore & Meds Detta blev en lite ovanlig smakkombination, mer vanligt med katrinplommon i en gryta med fläskkött. Det är roligt att testa andra alternativ, speciellt i växtbaserade grytor på likande sätt. För mig som...
Växtbaserad svamp- & gråärtsgryta
Här kommer ett recept på en vegansk gryta med svamp och gråätor. En krämig gryta full med näringsrika ingredienser som gör gott för kroppen.
Växtbaserad champinjonsoppa
Recept på en härligt krämig champinjonsoppa, helt växtbaserad och fri från gluten. Ett näringsrikt recept som går att kombinera lätt!
Du kanske också gillar
Marinerade belugalinser
Ett recept som är perfekt att ta till när du behöver något snabbt! Enkelt och gott!
Min snabbmat
Detta recept är något jag tar till när jag behöver en lunch på 10 minuter. Både gott och går snabbt!
0 kommentarer
Skicka en kommentar
Titta gärna in hos mina andra kanaler:
Instagram: @cleanlifestyle.se
Facebook: @cleanlifestyle.se
Youtube : Clean Lifestyle Madelene Lennartsson
0 kommentarer