Snabb böngryta över öppen eld
Ett enkelt recept som du lätt kan laga utomhus i både stormkök och kolstålspanna.
Recept
Du behöver:
2 gula lökar
1 vitlöksklyfta
500-750 gr kokta bönor (valfri sort)
1 zucchini
1 dl kokosolja
250 ml kokosmjölk
800 gr krossade tomater
Coconut Aminos/Tamarisoja
Basilika
Örtsalt
Svartpeppar
Gör så här:
HEMMA:
1. Skala och hacka lökarna, lägg i en burk (förslagsvis en matlåda, funkar även med fryspåsar men försöker inte använda plast i onödan).
2. Skala och pressa vitlöken i samma burk.
3. Skölj bönorna väl och lägg i en burk.
4. Skölj och dela zucchinin i bitar.
5. Packa sedan ner resterande ingredienser tillsammans.
UTOMHUS:
6. Förbered en eld eller sätt igång ditt stormkök. Jag lagade över en eld i min kolstålspanna.
7. Lägg kolstålspannan över elden och värm upp kokosoljan.
8. Lägg i den hackade löken och pressad vitlök.
9. Stek mjuk, det går snabbt!
10. Lägg i alla de övriga ingredienserna, värm upp. Rör ofta så att det inte bränner.
11. Smaka av med kryddorna.
Servera med en sallad och strö över näringsjäst – MUMS!
För att göra det så smidigt för dig som möjligt förbered allt du kan hemma innan du ger dig iväg. Speciellt om det är kallt ute, du vill inte behöva ta av dig vantar och börja hacka grönsaker utomhus om du inte behöver.
Du kanske också gillar
Glutenfria leverköttbullar
Glutenfria leverköttbullar Testa leverköttbullar! Inlägget innehåller annonslänkar till Bodystore Främsta anledningen till att jag vill testa lever är att den innehåller en stor del av det dagliga intaget av många viktiga näringsämnen. Det går även i linje med mina...
Linssoppa med grönsaker
Antiinflammatorisk soppa En underbart god och närande linssoppa med grönsaker. Inlägget innehåller annonslänkar till Bodystore & Meds Denna soppa kan bli en riktig blandning av det du har hemma eller så gör du receptet precis som det står. En riktig restsoppa med...
Snabb sallad att preppa
Snabb sallad att preppa God och snabb sallad att preppa Inlägget innehåller annonslänkar till Bodystore & Meds Salladen står sig i kylen ca 5 dagar, skippa bladspenaten/grönkålen så håller den sig fräsch upp till 7! Passar även er som kör Gröna kuren Recept Du...
Du kanske också gillar
Smakrik växtbaserad böngryta med groddade mungbönor
Smakrik växtbaserad böngryta med groddade...
Frasiga glutenfria växtbaserade våfflor
Frasiga glutenfria växtbaserade våfflor Här...
0 kommentarer
Skicka en kommentar
Titta gärna in hos mina andra kanaler:
Instagram: @cleanlifestyle.se
Facebook: @cleanlifestyle.se
Youtube : Clean Lifestyle Madelene Lennartsson
0 kommentarer