Gryta över öppen eld

Snabb böngryta över öppen eld

Ett enkelt recept som du lätt kan laga utomhus i både stormkök och kolstålspanna.

Inlägget innehåller annonslänkar till Bodystore & Meds
Jag älskar att laga mat i min kolstålspanna! Det går så snabbt att laga och jag behöver inte vänta på perfekt glöd. Har tidigare sammanfattat ett blogginlägg om att äta och laga mat i naturen. Läs alla mina tips om att äta och laga mat i naturen här!
Gryta över öppen eld

Recept

Du behöver:

2 gula lökar
1 vitlöksklyfta
500-750 gr kokta bönor (valfri sort)
1 zucchini
1 dl kokosolja
250 ml kokosmjölk
800 gr krossade tomater
Coconut Aminos/Tamarisoja
Basilika
Örtsalt
Svartpeppar

Gör så här:

HEMMA:
1. Skala och hacka lökarna, lägg i en burk (förslagsvis en matlåda, funkar även med fryspåsar men försöker inte använda plast i onödan).
2. Skala och pressa vitlöken i samma burk.
3. Skölj bönorna väl och lägg i en burk.
4. Skölj och dela zucchinin i bitar.
5. Packa sedan ner resterande ingredienser tillsammans.
UTOMHUS:
6. Förbered en eld eller sätt igång ditt stormkök. Jag lagade över en eld i min kolstålspanna.
7. Lägg kolstålspannan över elden och värm upp kokosoljan.
8. Lägg i den hackade löken och pressad vitlök.
9. Stek mjuk, det går snabbt!
10. Lägg i alla de övriga ingredienserna, värm upp. Rör ofta så att det inte bränner.
11. Smaka av med kryddorna.
Servera med en sallad och strö över näringsjäst – MUMS!

För att göra det så smidigt för dig som möjligt förbered allt du kan hemma innan du ger dig iväg. Speciellt om det är kallt ute, du vill inte behöva ta av dig vantar och börja hacka grönsaker utomhus om du inte behöver.

Antiinflammatorisk soppa

Du kanske också gillar

Du kanske också gillar

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Titta gärna in hos mina andra kanaler:

Instagram: @cleanlifestyle.se
Facebook: 
@cleanlifestyle.se
Youtube : 
Clean Lifestyle Madelene Lennartsson