Snabbmat

Pizza med blomkålsbotten


Pizza med blomkålsbotten
 – smidig och god till både lunch och middag. 

 

Inlägget innehåller annonslänkar till Bodystore & Meds

Stekta ägg snabbmat

Recept

Du behöver:

(två pizzabottnar)
600 gr färsk blomkål (exklusive blomkålsblast, som du sparar)
2 ägg
100 gr riven parmesan
2 msk psylliumhusk
1 msk oregano
1 tsk salt

PESTO 

Blomkålsblast från ett blomkålshuvud
3 nävar bladspenat
1 dl valnötter
4 msk näringsjäst
1 vitlöksklyfta
1 tsk örtsalt

TAHINIDRESSING 👇
Tahini
Vatten
Vitlök
Lime
Tamarisoja
Yaconsirap

Gör så här:

1. Ta bort blasten från blomkålen.
2. Mixa eller riv vitkålen fint.
3. Häll i saltet och låt stå i 10 min.
4. Tryck ut vätskan ur blomkålen i omgångar, men en handduk eller bärsil.
5. Blanda i alla övriga ingredienser.
6. Tryck ut på två ugnsplåtar klädda med bakplåtspapper.
7. Förgrädda i 10-15 min i 200 grader tills fin färg.
8. Ta ut, låt svalna och lägg på pizzatoppingen, ställ in i ugnen igen. Tills färdig 

Du kanske också gillar

Du kanske också gillar

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Titta gärna in hos mina andra kanaler:

Instagram: @cleanlifestyle.se
Facebook: 
@cleanlifestyle.se
Youtube : 
Clean Lifestyle Madelene Lennartsson