Mjuk glutenfri pepparkaka
Julig mjuk växtbaserad kaka med smak av pepparkaka. Fri från gluten, mjölk och vitt socker.
Inlägget innehåller annonslänkar till Bodystore, Bagaren och kocken & Meds
Hur underbart är det inte att bara kunna mixa ihop alla ingredienser och sen i stort sett bara slänga in i ugnen? Så lätt är praktiskt taget detta recept! Du bestämmer själv om du vill söta med björksocker eller låta bli. Det blir lika gott ändå .)
Björksocker – skogens eget socker
Xylitol, även kallat björksocker innehåller 40 % mindre kalorier och 75% färre kolhydrater än socker med ett GI värde på 7. Det gör att det tas upp väldigt långsamt av kroppen och vissa menar att kroppen inte behöver producera något insulin vid intag. Jag använder en sort som är från finska björk- & bokträd. Björksocker har otroliga munvårdande egenskaper. Det dödar nämligen de bakterier som orsakar plack, karies och tandköttsinflammation. Det leder inte bara till bättre tänder utan även till bättre andedräkt!
Några fler recept som smakar pepparkaka:
Pepparkaksbollar sötade med dadlar
Recept
Du behöver:
4 dl mandelmjöl
2 dl havremjöl
3 msk pepparkakskrydda
4 msk björksocker
3 msk chiafrön
2 tsk bikarbonat
2 tsk psylliumhusk
1 nypa salt
1 banan
6 msk smält kokosolja
500 ml krämig kokosmjölk
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Mixa alla ingredienser till en tjock smet.
3. Smörj en sockerkaksform med kokosolja. Här hittar ni en liknande form jag använde.
4. Häll i smeten och grädda i mitten av ugnen i ca 45 minuter.
5. Låt svalna i formen.
Du kanske också gillar
Rocky road utan socker toppad med jordnötssmör
Dessa är helt klart mitt favoritgodis från förra julen! Kommer nog äta några bitar för mycket även detta året! Det är verkligen ett toppenrecept till barnen, ni måste testa! Du behöver: 3 dl raw kakao 300 gr kokosolja 1-2 tsk vaniljpulver 2 dl quinoapuffar 1 dl...
Du kanske också gillar
Mjölkfri mintchoklad med valnötter
Spana in detta recept på mjölkfri mintchoklad med valnötter, helt sockerfri och endast gjord på naturliga ingredienser.
Mjuk pepparkaka fri från gluten, mjölk & vitt socker
Mjuk växtbaserad pepparkaka helt fri från gluten, mjölk och vitt socker. Den är sötad med banan, dadlar och yaconsirap. Riktigt god!
1 kommentar
Skicka en kommentar
1 kommentar
-
Sigrid på november 11, 2022 på 21:08
Denna kaka var sååå mummms😋🙏🏻
Skicka en kommentar
Titta gärna in hos mina andra kanaler:
Instagram: @cleanlifestyle.se
Facebook: @cleanlifestyle.se
Youtube : Clean Lifestyle Madelene Lennartsson
Denna kaka var sååå mummms😋🙏🏻