Inlägget innehåller köplänkar (adlinks) till Bodystore

Julen närmar sig med stormsteg men än har vi inte sett röken av någon snö! Det vore underbart att få en vit och mysig jul, speciellt i dessa märkliga tider då inget är som det ska vara. Hoppas ni alla häller er friska och att ni får fira jul med dem ni tycker om.

Här kommer ett recept på lussebullar fria från gluten, mjölk och vitt socker. De blev riktigt goda och godkända av barnen! Tryckte i min fyra stycken under dagen igår.

Du behöver (10 st lussebullar):
50 gram neutral kokosolja
1 dl växtbaserad dryck
6 msk kikärtspad (eller 2 ägg)
25 gram jäst
1 dl havremjöl
1 dl bovetemjöl
3-5 msk björksocker
4 msk kokosmjöl
2 msk fiberhusk
2 paket saffran

Gör så här: Smält kokosoljan, ta bort från plattan och tillsätt växtbaserad dryck. Vispa kikärtsspadet och rör ner bland smöret. När blandningen är fingervarm rör ner jäst och blanda om till jästen löst upp sig. Blanda de torra ingredienserna och rör ner tillsammans. Rör om/knåda degen, gärna med degkrokar. Låt jäsa övertäckt i ca 45-60 min. Forma sedan till lussebullar och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa ytterligare 45-60 min. 
Sätt ugnen på 175 grader. Dekorera gärna med russin och pensla med vatten eller uppvispat äggvita. Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter.

Det kan vara bra att veta att eftersom det inte finns gluten i degen så kommer den inte att jäsa sig fluffig, men allt är i sin ordning.

Har du bakat lussebullar ännu?