Linsgryta med selleri och svamp
Växtbaserad näringsrik gryta.
Recept
Du behöver:
200 gr färska champinjoner
1 stor gul lök
1 stor vitlöksklyfta
1 stjälksellerihuvud (ca 300 gr)
4-5 msk kokosolja att steka i
4 msk tomatpuré
800 gr kokta gröna linser
750 ml kokosgrädde
1,5 tsk örtsalt
2 tsk curry
½ tsk svartpeppar
Gör så här:
1. Skölj och dela champinjonerna i mindre bitar.
2. Skala och hacka löken.
3. Skala och pressa vitlöken.
4. Skölj och dela sellerin i mindre bitar.
5. Stek svampen tills vätskan försvunnit ur den i kokosolja.
6. Häll i löken och vitlöken, stek tills löken mjuknat lite och häll sedan i sellerin.
7. Fräs allt tillsammans med tomatpurén, en stund mjukt.
8. Häll i linserna, kokosgrädde och kryddor, koka upp.
9. Klart!
Du kanske också gillar
Kidneyböngryta med katrinplommon & valnötter
Inlägget innehåller köplänkar (adlinks) till Bodystore & Meds Detta blev en lite ovanlig smakkombination, mer vanligt med katrinplommon i en gryta med fläskkött. Det är roligt att testa andra alternativ, speciellt i växtbaserade grytor på likande sätt. För mig som...
Växtbaserad svamp- & gråärtsgryta
Här kommer ett recept på en vegansk gryta med svamp och gråätor. En krämig gryta full med näringsrika ingredienser som gör gott för kroppen.
Växtbaserad champinjonsoppa
Recept på en härligt krämig champinjonsoppa, helt växtbaserad och fri från gluten. Ett näringsrikt recept som går att kombinera lätt!
Du kanske också gillar
Marinerade belugalinser
Ett recept som är perfekt att ta till när du behöver något snabbt! Enkelt och gott!
Min snabbmat
Detta recept är något jag tar till när jag behöver en lunch på 10 minuter. Både gott och går snabbt!
0 kommentarer
Skicka en kommentar
Titta gärna in hos mina andra kanaler:
Instagram: @cleanlifestyle.se
Facebook: @cleanlifestyle.se
Youtube : Clean Lifestyle Madelene Lennartsson
0 kommentarer