Krämig saffransgryta
Växtbaserad näringsrik saffransgryta, passar bra till matlådor!
Recept
Du behöver:
1 kg kokta kikärtor
230 gr kokta kidneybönor
1 stor lök
5 små vitlöksklyftor
4-6 msk kokosolja
3-4 msk tomatpuré
4 cm färsk ingefära
1 msk gurkmeja
0,5 gr saffran (1 paket)
750 ml kokosgrädde
2 msk tamarisoja
1 tsk örtsalt
½ tsk svartpeppar
Gör så här:
1. Skölj kikärtor och bönor väl.
2. Skala och hacka löken.
3. Skala vitlöken.
4. Stek löken i kokosolja och riv ner vitlöken.
5. Häll i tomatpurén och stek med löken tills den mjuknat.
6. Lägg i alla övriga ingredienser och låt puttra en stund
Du kanske också gillar
Kidneyböngryta med katrinplommon & valnötter
Inlägget innehåller köplänkar (adlinks) till Bodystore & Meds Detta blev en lite ovanlig smakkombination, mer vanligt med katrinplommon i en gryta med fläskkött. Det är roligt att testa andra alternativ, speciellt i växtbaserade grytor på likande sätt. För mig som...
Växtbaserad svamp- & gråärtsgryta
Här kommer ett recept på en vegansk gryta med svamp och gråätor. En krämig gryta full med näringsrika ingredienser som gör gott för kroppen.
Växtbaserad champinjonsoppa
Recept på en härligt krämig champinjonsoppa, helt växtbaserad och fri från gluten. Ett näringsrikt recept som går att kombinera lätt!
Du kanske också gillar
Marinerade belugalinser
Ett recept som är perfekt att ta till när du behöver något snabbt! Enkelt och gott!
Min snabbmat
Detta recept är något jag tar till när jag behöver en lunch på 10 minuter. Både gott och går snabbt!
0 kommentarer
Skicka en kommentar
Titta gärna in hos mina andra kanaler:
Instagram: @cleanlifestyle.se
Facebook: @cleanlifestyle.se
Youtube : Clean Lifestyle Madelene Lennartsson
0 kommentarer