nötglass

Krämig nötglass

Underbart god glass fri från mjölk & vitt socker

      8 personer

Inlägget innehåller annonslänkar till Bodystore

Här kommer ett underbart gott recept på en nötglass, doppad i choklad och toppad med flingsalt.

Tryck här för att komma till mina favorit-glassformar!

nötglass

Recept

Du behöver:

8 st miniglassar​

250 ml kokosgrädde (det tjocka lagret i en konservburk eller tjock kokosgrädde från en krämig tetraförpackning)
1 dl mandelsmör
1 dl cashewsmör
1 nypa salt
2 msk yaconsirap eller annan valfri rinnande sötning
0,5 tsk vaniljpulver

Choklad:
100 gr kakaosmör/kokosolja
1 dl raw kakao
+ eventuell valfri sötning

Topping:
Flingsalt

 

Gör så här:

1. Mixa eller blanda kokosgrädde, mandelsmör, cashewsmör, salt, sötning och vaniljpulver slätt.
2. Häll glassmeten i glassformar.
3. Stoppa i glasspinnarna och ställ in i frysen.
4. Smält kakaosmör på låg temp i en kastrull.
5. Vispa i kakaon och eventuell sötning.
9. Doppa de frysta glassarna i den smälta chokladen, vänta tills den stelnat, doppa igen (för tjockare lager choklad).
10. Toppa med flingsalt innan chokladen stelnat.
11. Ställ in i frysen igen om du tänkt äta vid ett annat tillfälle eller servera direkt.

Nötglass

Du kanske också gillar

Du kanske också gillar

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Titta gärna in hos mina andra kanaler:

Instagram: @cleanlifestyle.se
Facebook: 
@cleanlifestyle.se
Youtube : 
Clean Lifestyle Madelene Lennartsson