hallonrutor

Hallonrutor fria från vitt socker

Goda syrliga hallonbitar med smak av hallon toppade med egengjord choklad.

  ca x min        x personer

Inlägget innehåller annonslänkar till Bodystore

Dessa hallonrutor fick deltagarna göra i en workshop på det yogaretreat jag kockade på för en vecka sedan. Jag tog fram receptet hemma när barnen hade besök av kompisar, det är så smart att testa på andra barn! Jag har vid detta laget lärt mig vad våra barn gillar men alltid lika kul att testa på andras. Det kan nämligen bli lite hur som helst! De har haft kompisar som spottat ut choklad, endast tagit en tugga glass etc. Alla barn uppskattar inte alltid det jag gör, tro mig – när barn har vant sig vid processad mat med aromämnen så kan man behöva avvänja dem lite om de ska kunna uppskatta de naturliga. Ge inte upp! 

hallonrutor

Recept

Du behöver:

14 färska dadlar
4-6 msk kokosolja
3 msk hallonpulver
4 dl havregryn
1 tsk vaniljpulver

Choklad:
100 gr kokosolja
1 dl raw kakao
Söta med valfri sötning (valfritt) mina favoriter är yaconsirap och björksocker

Hallonpulver att toppa med

 

Gör så här:

1. Kärna ur dadlarna.
2. Mixa alla ingredienser till en formbar smet.
3. Tryck ut i en form klädd med bakplåtspapper.
4. Ställ i kyl eller frys.
5. Börja med chokladen och smält kokosoljan på låg temp.
6. Vispa i raw kakao och eventuell sötning.
7. Häll chokladen över hallonkakan.
8. Ställ in i kyl och vänta tills chokladen har stelnat.
9. Ta ut kakan och dela i lagom stora bitar, toppa med hallonpulver.

sandwichglass

Du kanske också gillar

Rabarber- & jordgubbspaj

Rabarber- & jordgubbspaj

Rabarber- & jordgubbspaj Fantastisk god rabarber- & jordgubbspaj. Fri från gluten, mjölk och vitt socker. Inlägget innehåller annonslänkar till Bodystore Nu är det rabarber- & jordgubbssäsong, vad passar då inte bättre än en rabarberpaj med jordgubbar?...

Växtbaserade geléhallon

Växtbaserade geléhallon

Växtbaserade geléhallon Växtbaserade geléhallon, fria från vitt socker. Inlägget innehåller annonslänkar till Bodystore och Meds Har du någonsin funderat på om man kan göra egna geléhallon? Svaret är: Självklart! Dessa är växtbaserade och fria från vitt socker. ...

Du kanske också gillar

2 Kommentarer

  1. Milla

    Hej! Fin din sida blivit! Vet ju att du använder yacon sirap. Om det står fibersirap i ett recept, går det att byta ut helt till yaconsirap, blir det samma mått? För det är väl inte samma sak?

    Svara
    • Madelene

      Tusen tack! Det går fint! Smaka gärna av så du får den smak du vill ha i ett recept, då det inte är samma sak och det smakar inte riktigt samma 🙂 Mvh Madelene

      Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

2 Kommentarer

  1. Milla

    Hej! Fin din sida blivit! Vet ju att du använder yacon sirap. Om det står fibersirap i ett recept, går det att byta ut helt till yaconsirap, blir det samma mått? För det är väl inte samma sak?

    Svara
    • Madelene

      Tusen tack! Det går fint! Smaka gärna av så du får den smak du vill ha i ett recept, då det inte är samma sak och det smakar inte riktigt samma 🙂 Mvh Madelene

      Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Titta gärna in hos mina andra kanaler:

Instagram: @cleanlifestyle.se
Facebook: 
@cleanlifestyle.se
Youtube : 
Clean Lifestyle Madelene Lennartsson