Hallonrutor fria från vitt socker
Goda syrliga hallonbitar med smak av hallon toppade med egengjord choklad.
ca x min x personer
Inlägget innehåller annonslänkar till Bodystore
Dessa hallonrutor fick deltagarna göra i en workshop på det yogaretreat jag kockade på för en vecka sedan. Jag tog fram receptet hemma när barnen hade besök av kompisar, det är så smart att testa på andra barn! Jag har vid detta laget lärt mig vad våra barn gillar men alltid lika kul att testa på andras. Det kan nämligen bli lite hur som helst! De har haft kompisar som spottat ut choklad, endast tagit en tugga glass etc. Alla barn uppskattar inte alltid det jag gör, tro mig – när barn har vant sig vid processad mat med aromämnen så kan man behöva avvänja dem lite om de ska kunna uppskatta de naturliga. Ge inte upp!
Recept
Du behöver:
14 färska dadlar
4-6 msk kokosolja
3 msk hallonpulver
4 dl havregryn
1 tsk vaniljpulver
Choklad:
100 gr kokosolja
1 dl raw kakao
Söta med valfri sötning (valfritt) mina favoriter är yaconsirap och björksocker
Hallonpulver att toppa med
Gör så här:
1. Kärna ur dadlarna.
2. Mixa alla ingredienser till en formbar smet.
3. Tryck ut i en form klädd med bakplåtspapper.
4. Ställ i kyl eller frys.
5. Börja med chokladen och smält kokosoljan på låg temp.
6. Vispa i raw kakao och eventuell sötning.
7. Häll chokladen över hallonkakan.
8. Ställ in i kyl och vänta tills chokladen har stelnat.
9. Ta ut kakan och dela i lagom stora bitar, toppa med hallonpulver.
Du kanske också gillar
Växtbaserade mintpuckar fria från vitt socker
Underbart goda mintkakor doppade i mörk choklad. Återskapade från min barndom.
Rödrosa & gröna växtbaserade våfflor
Underbart frasiga, goda, veganska & glutenfria våfflor. Perfekt till frukost, mellanmål & varför inte till middag?
Bananpannkaka med smak av choklad
Underbart goda pannkakor stekta över öppen eld, fri från mjölk & gluten.
Du kanske också gillar
Växtbaserade gummibjörnar i tre olika smaker
Växtbaserade gummibjörnar i tre olika smaker...
Växtbaserad och glutenfri banankaka
Växtbaserad och glutenfri banankaka Underbart...
2 Kommentarer
Skicka en kommentar
2 Kommentarer
-
Milla på september 21, 2021 på 17:53
Hej! Fin din sida blivit! Vet ju att du använder yacon sirap. Om det står fibersirap i ett recept, går det att byta ut helt till yaconsirap, blir det samma mått? För det är väl inte samma sak?
Skicka en kommentar
Titta gärna in hos mina andra kanaler:
Instagram: @cleanlifestyle.se
Facebook: @cleanlifestyle.se
Youtube : Clean Lifestyle Madelene Lennartsson
Hej! Fin din sida blivit! Vet ju att du använder yacon sirap. Om det står fibersirap i ett recept, går det att byta ut helt till yaconsirap, blir det samma mått? För det är väl inte samma sak?
Tusen tack! Det går fint! Smaka gärna av så du får den smak du vill ha i ett recept, då det inte är samma sak och det smakar inte riktigt samma 🙂 Mvh Madelene