Böntacos över öppen eld
ca 20-25 min ca 1-2 personer
Jag använde en kolstålspanna på elden, men funkade lika bra med en muurikka eller i ett stormkök.
Recept
Du behöver:
Du behöver:
230 gr kokta svarta bönor (eller koka själv)
1 gul lök
200 gr rödkål
2 selleristjälkar
3 tsk tacokrydda
0,5 dl-1 dl kokosolja
En näve persilja
1 dl valnötter
Gör så här:
HEMMA:
1. Skölj bönorna väl och lägg i en burk (förslagsvis en matlåda, funkar även med fryspåsar men försöker inte använda plast i onödan).
2. Skala och hacka löken, lägg i en burk.
3. Skölj och hacka rödkål och selleri.
4. Packa ner resterande ingredienser.
UTOMHUS:
5. Förbered en eld eller sätt igång ditt stormkök. Jag lagade över en eld i min kolstålspanna.
6. Lägg kolstålspannan över elden och värm upp kokosoljan.
7. Lägg i den hackade löken och rödkålen.
8. Stek mjuk, det går snabbt!
9. Lägg i selleri, bönor, och tacokrydda, värm upp. Rör ofta så att det inte bränner.
10. Smaka av.
11. Toppa med persilja och valnötter.
Du kanske också gillar
Umamigryta
Umamigryta Växtbaserad näringsrik umamigryta, passar bra till matlådor! Inlägget innehåller annonslänkar till Bodystore , Meds och Jordklok God och mättande böngryta med broccoli. Passar väldigt bra för matlådor eller till en middag för hela familjen. Helt...
Växtbaserad linslimpa
Underbart god & smakrik limpa med många härliga ingredienser.
Grönsaker, ätbara blommor & trädgårdsdrömmar
Mina drömmar om en grönskande trädgård, vad jag ska odla i sommar & era tips!
Du kanske också gillar
Köttfärssås på gräsbetat nötkött
Köttfärssås på gräsbetat nötkött En god...
Sommarsallad
Sommarsallad Här kommer en smarrig sommarsallad....
0 kommentarer
Skicka en kommentar
Titta gärna in hos mina andra kanaler:
Instagram: @cleanlifestyle.se
Facebook: @cleanlifestyle.se
Youtube : Clean Lifestyle Madelene Lennartsson
0 kommentarer