Äggfria viltfärsbiffar
Goda och smakrika viltfärsbiffar
Recept
Du behöver:
1 kg färs (jag använde rådjursfärs)
1 stor lök
1 liten rödlök
1 dl vatten
2 msk potatismjöl
0,5 dl pofiber
2,5 tsk salt
1 tsk svartpeppar
0,5 tsk vitlökspulver
1 msk rosmarin
Rikligt med ghee/smör att steka i
Gör så här:
1. Tina köttfärsen om den är fryst.
2. Jag brukar skala löken och först mixa den fint i matberedaren. Men om du inte har en sådan kan du hacka den för hand.
3. Där efter slänger jag i alla övriga ingredienser i matberedaren och mixar till en slät smet.
4. Rullar till lagom stora bollar och steker på båda sidor tillsammans med ghee.
Vill du göra färsen med ägg kan du plocka bort vattnet och potatismjölet för att tillsätta två ägg istället.
Jag brukar ofta inspirera med växtbaserade recept, men ni som följt mig länge vet att jag även äter kött ibland. Dock är jag noga med att det ska vara eko, gräsbetat eller vilt.
Du kanske också gillar
Kidneyböngryta med katrinplommon & valnötter
Inlägget innehåller köplänkar (adlinks) till Bodystore & Meds Detta blev en lite ovanlig smakkombination, mer vanligt med katrinplommon i en gryta med fläskkött. Det är roligt att testa andra alternativ, speciellt i växtbaserade grytor på likande sätt. För mig som...
Växtbaserad svamp- & gråärtsgryta
Här kommer ett recept på en vegansk gryta med svamp och gråätor. En krämig gryta full med näringsrika ingredienser som gör gott för kroppen.
Växtbaserad champinjonsoppa
Recept på en härligt krämig champinjonsoppa, helt växtbaserad och fri från gluten. Ett näringsrikt recept som går att kombinera lätt!
Du kanske också gillar
Marinerade belugalinser
Ett recept som är perfekt att ta till när du behöver något snabbt! Enkelt och gott!
Min snabbmat
Detta recept är något jag tar till när jag behöver en lunch på 10 minuter. Både gott och går snabbt!
0 kommentarer
Skicka en kommentar
Titta gärna in hos mina andra kanaler:
Instagram: @cleanlifestyle.se
Facebook: @cleanlifestyle.se
Youtube : Clean Lifestyle Madelene Lennartsson
0 kommentarer