Inlägget innehåller köplänkar (adlinks) till Bodystore & Meds
Detta blev en lite ovanlig smakkombination, mer vanligt med katrinplommon i en gryta med fläskkött. Det är roligt att testa andra alternativ, speciellt i växtbaserade grytor på likande sätt.
För mig som skapar många växtbaserade recept är det ofta knepigt att hitta en rimlig variation. Speciellt när man vill använda så naturliga livsmedel som möjligt, där blir det svårt. Det är lätt att det hela tiden blir samma bas och liknande smaker. Måste tacka för alla underbara tips på kryddor och smakkombinationer jag fick för några dagar sedan. Måste verkligen våga testa nytt!
Visste ni att katrinplommon är en av de frukter som innehåller störst andel antioxidanter? Njut av dem i denna växtbaserade kidneyböngryta med valnötter.
Du behöver:
1 rödlök
kokosolja/ghee/smör att steka i
2 msk tamarisoja
0,5 pressad citron (valfritt, kan användas för att dämpa smaken av kokos)
0,5 tsk örtsalt
0,5 tsk svartpeppar
500 ml kokosmjölk (eller valfri grädde)
ca 10 st katrinplommon (torkade)
2 små äpplen eller 1 stort
1 dl valnötter
250 gr kokta kidneybönor
Gör så här:
1. Skala och hacka rödlöken.
2. Stek löken i kokosolja tills den mjuknat.
3. Häll i tamarisoja, citron, örtsalt, peppar, kokosmjölk och plommon.
4. Skala äpplena och dela i mindre bitar, lägg i grytan.
5. Hacka valnötterna, lägg i grytan.
6. Skölj bönorna väl och lägg i dessa när äpplena mjuknat något.
7. Låg puttra på medeltemp, grytan är färdig när allt värmts upp.
Jag serverade med gröna ärtor, bladspenat, avokado, rödkål, valnötter och växtbaserad parmesan. Oj så gott!
Liknande recept:
Växtbaserad böngryta med jordnötssmör & grönsaker
Växtbaserad svamp- & gråärtsgryta
Soo good! I spiced it up with a 1/2 spoon of red curry paste. Amazing! Made in slowcooker.
Sounds wonderful! thanks for the tip <3