Frukostvåfflor
Glutenfria frukostvåfflor serverade med valfritt tillbehör.
Inlägget innehåller annonslänkar till Bodystore
Dessa frasiga våfflor är så underbart goda – trots att de är växtbaserade och helt fria från gluten! Vår barn älskar dem (och även jag)! Vi brukar vanligtvis servera med chiasylt och äpplemos . Men det fungerar även att servera dem med lite matigare topping.
Recept
Gör så här:
1. Smält kokosoljan eller smöret/ghee och låt svalna.
2. Skölj bönorna väl.
3. Häll i alla ingredienser i en blender, mixa till en smet.
4. Det går att grädda dem direkt eller låta smeten stå en stund. Går även att låta den stå hela natten i kylskåpet och laga våfflor till frukost nästa morgon.
5. Smeten blir tjockare medan den får stå, häll i mera havredryck om den blivit för tjock.
6. Värm järnet, lägg i lite kokosolja, smör eller ghee, och häll i smeten.
7. Lägg de färdiga våfflorna på ett galler så håller de sig frasiga.
Om det blir våfflor över kan du lägga dem i kylen, för att få dem frasiga dagen efter gräddar du dem en stund i ugnen på ett galler.
Du kanske också gillar
Växtbaserad butternutsoppa med röda linser & blomkål
Vegansk soppa med butternutpumpa och röda linser. Storkok till utflykt eller matlådor, servera med ett gott bröd.
Växtbaserad svampgryta
Krämig och smakrik vegansk gryta med kantareller och champinjoner. Naturliga ingredienser och helt glutenfri.
Snabb smakrik böntacos
Älskar snabblagade måltider! Denna snabba böntacos är något jag tar till ofta! Supergod och lätt att göra.
Du kanske också gillar
Växtbaserad wok med jackfruit
Växtbaserad wok med jackfruit En underbart god...
Umamigryta
Umamigryta Växtbaserad näringsrik umamigryta,...
0 kommentarer
Skicka en kommentar
Titta gärna in hos mina andra kanaler:
Instagram: @cleanlifestyle.se
Facebook: @cleanlifestyle.se
Youtube : Clean Lifestyle Madelene Lennartsson
0 kommentarer