Frukostvåfflor
Glutenfria frukostvåfflor serverade med valfritt tillbehör.
Inlägget innehåller annonslänkar till Bodystore
Dessa frasiga våfflor är så underbart goda – trots att de är växtbaserade och helt fria från gluten! Vår barn älskar dem (och även jag)! Vi brukar vanligtvis servera med chiasylt och äpplemos . Men det fungerar även att servera dem med lite matigare topping.
Recept
Gör så här:
1. Smält kokosoljan eller smöret/ghee och låt svalna.
2. Skölj bönorna väl.
3. Häll i alla ingredienser i en blender, mixa till en smet.
4. Det går att grädda dem direkt eller låta smeten stå en stund. Går även att låta den stå hela natten i kylskåpet och laga våfflor till frukost nästa morgon.
5. Smeten blir tjockare medan den får stå, häll i mera havredryck om den blivit för tjock.
6. Värm järnet, lägg i lite kokosolja, smör eller ghee, och häll i smeten.
7. Lägg de färdiga våfflorna på ett galler så håller de sig frasiga.
Om det blir våfflor över kan du lägga dem i kylen, för att få dem frasiga dagen efter gräddar du dem en stund i ugnen på ett galler.
Du kanske också gillar
Guldgröt med antiinflammatoriska kryddor
Underbart kryddig gul havregrynsgröt med en kryddning som gör gott!
Biffar med röda linser & morötter
Goda och smakrika växtbaserade biffar fria från gluten och mjölk.
Grönsakssoppa i en slow cooker
Här kommer ett härligt recept på en lätt och smidig grönsakssoppa. Extra smidigt är det i en slow cooker! Tillaga maten långsamt på låg temp.
Du kanske också gillar
Linsgryta med selleri och svamp
Linsgryta med selleri och svamp Växtbaserad...
Växtbaserad gryta med svamp i stormkök
Växtbaserad gryta med svamp i stormkök Här...
0 kommentarer
Skicka en kommentar
Titta gärna in hos mina andra kanaler:
Instagram: @cleanlifestyle.se
Facebook: @cleanlifestyle.se
Youtube : Clean Lifestyle Madelene Lennartsson
0 kommentarer