fröbröd

Växtbaserat fröbröd

Ett gott och mättande vegansk fröbröd. Toppa med en krämig pesto!

  ca 90 min

Inlägget innehåller annonslänkar till Bodystore

Här kommer ett mättande och gott fröbröd som är lätt att göra. Fritt från gluten och så smart att alltid ha i frysen, då finns det alltid mellanmål hemma.

Här finner ni receptet på den goda peston jag toppade brödet med!

Frobrod

Recept

Du behöver:

(1 brödlimpa)

3 dl glutenfria havregryn
1 dl solrosfrön
2 dl pumpafrön
1 dl linfrön
1 dl cashewnötter
1 dl mandel
1 dl russin (valfritt)
2 msk chiafrön
3 msk psyllium husk
1 tsk salt

3 dl kokhett vatten
1 dl kokosolja
2 msk yaconsirap (eller annan valfri flytande sötning)

 

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 175° C.
2. Grovhacka nötterna.
3. Blanda alla torra ingredienser i skål.
4. Smält kokosoljan i en kastrull på låg temp.
5. Rör ihop den torra blandningen med kokosolja, yaconsirap och kokhett vatten.
6. Blanda noga och häll i smeten i en brödform klädd med bakplåtspapper.
7. Låt stå i ca 15-20 min.
8. Grädda mitt i ugnen i 30 minuter.
9. Ta ut brödet från formen, vänd på det, lägg på en plåt/galler och grädda upp och ner i ytterligare 25-30 minuter. Håll koll på färgen så det inte bränns.
10. Ta ut brödet och låt svalna. När brödet svalnat skiva upp och förvara i frysen.

Växtbaserat fröbröd

Du kanske också gillar

Du kanske också gillar

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Titta gärna in hos mina andra kanaler:

Instagram: @cleanlifestyle.se
Facebook: 
@cleanlifestyle.se
Youtube : 
Clean Lifestyle Madelene Lennartsson