Växtbaserade gelégodis med smak av jordgubb
ca 20 min 16 bitar (beroende på form)
Tänk att det skulle vara så lätt att göra egna gelégodisar! Ni måste verkligen testa detta, så gott och väldigt uppskattade av barnen. Perfekt godis till påsk!
Recept
Du behöver:
200 gr jordgubbar (jag använde tinade från frysen)
250 ml kokosgrädde
3 msk björksocker
2 msk jordgubbspulver
1 msk pink papayapulver
¼ tsk vaniljpulver
1 msk agar agar (funkar även med gelatin, ta då 2 msk)
Gör så här:
1. Mixa jordgubbar, kokosgrädde, jordgubbspulver och pink papayapulver i matberedare eller med stavmixer.
2. Sila bort kärnorna över en kastrull.
3. Vispa i björksocker, vaniljpulver och agar agar.
3. Värm upp blandningen på medelhög värme i en kastrull.
4. Låt puttra i ca 2 minuter, vispa under tiden.
5. Häll i smeten i små silikonformar eller i en form klädd med bakplåtspapper.
6. Ställ in i kyl och låt stelna. Minst 2 timmar.
7. Ploppa ur hjärtana ur formarna eller skär små bitar.
Förvara i kylskåp i burk med tätslutande lock. Håller sig i ca 2 veckor.
Du kanske också gillar
Saftig chokladtårta med smak av mint
Underbart god tårta med smak av mintchoklad. Helt fri från spannmål, gluten, mjölk & vitt socker.
Äppelpaj över öppen eld
Fantastisk god och snabb äpplepaj som lätt kan tillagas utomhus. Fri från gluten, mjölk och vitt socker.
Växtbaserad jordnötskola
Krämig eller hård vegansk kola doppad i choklad. Fri från mjölk och vitt socker.
Du kanske också gillar
Rödrosa & gröna växtbaserade våfflor
Underbart frasiga, goda, veganska & glutenfria våfflor. Perfekt till frukost, mellanmål & varför inte till middag?
Bananpannkaka med smak av choklad
Underbart goda pannkakor stekta över öppen eld, fri från mjölk & gluten.
0 kommentarer
Skicka en kommentar
Titta gärna in hos mina andra kanaler:
Instagram: @cleanlifestyle.se
Facebook: @cleanlifestyle.se
Youtube : Clean Lifestyle Madelene Lennartsson
0 kommentarer