Gelegodis

Brända mandlar med kokossocker

Naturliga ingredienser och fria från vitt socker. Lätt & gott att göra!

 Brukar vanligtvis inte använda kokossocker mer än i pepparkakor, men det ger en god smak och var tvungen att testa detta! Dessutom har kokossocker lägre GI än vanligt socker, bättre för mitt blodsocker helt enkelt. Nästa gång måste jag testa vad som händer om jag hade använt björksocker, kanske hade funkat men är osäker på smaken. Hojta om ni har testat!

 

Inlägget innehåller annonslänkar till Bodystore.

Gelegodis

Recept

Du behöver:

0,5 dl vatten
1 dl kokossocker
200 gr mandlar

Gör så här:

1. Häll kokossocker och vatten i en kastrull. Värm upp tills sockret löst upp sig.
2. Tillsätt mandlarna och rör hela tiden. De ska vara helt täckta i vätskan.
3. Koka bort vätskan tills det återstår en kletig massa.
4. Häll upp mandlarna på ett bakplåtspapper, sprid ut och låt dem svalna innan du lägger dem i en lufttät burk med lock.

Du kanske också gillar

Chokladsnickers utan socker

Chokladsnickers utan socker

Alltså dessa är verkligen för goda! Det tycker både jag och barnen. De är verkligen på gränsen till vad som triggar mitt sötsug. Vill man ha dem utan sötning kan man skippa yaconsirapen, de är goda utan också. Jag kallar dem för ”chokladsnickers” och jag låter namnet...

Jordgubbsglass på två ingredienser

Jordgubbsglass på två ingredienser

Tims enda önskemål när han fyllde år 😍 Glassen består av 50% frysta jordgubbar och 50% av frysta gröna bananer som stått en stund i rumpstemp innan vi mixat till en glass. Så sjukt god att äta som den är eller toppa med t ex. cashewnötter, kakaonibs, quinoapuffar,...

Du kanske också gillar

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Titta gärna in hos mina andra kanaler:

Instagram: @cleanlifestyle.se
Facebook: 
@cleanlifestyle.se
Youtube : 
Clean Lifestyle Madelene Lennartsson