Växtbaserad gryta med champinjoner
Växtbaserad näringsrik gryta med champinjoner.
Recept
Du behöver:
250 gr färska champinjoner
0,5 dl kokosolja, ghee eller smör
1-2 msk tamarisoja
ca 700 gr kokta ärtor/bönor
1 stor gul lök
1 vitlöksklyfta
0,5 dl kokosolja
1 msk gurkmeja
0,5 tsk svartpeppar
1 tsk cayennepeppar
1 tsk örtsalt
250 ml kokosmjölk
250 ml kokosgrädde
3 cm färsk riven ingefära (ca 1,5 msk)
Gör så här:
1. Skölj och skär champinjonerna i mindre skivor. Stek den i rikligt med kokosolja, ghee eller smör.
2. Häll på tamarisojan när svampen börjat få färg och stek ytterligare till en stund, ställ åt sidan.
3. Skala och hacka löken och vitlöken fint.
4. Stek i kokosolja tills löken mjuknat.
5. Häll i de övriga ingredienserna och låt koka en stund. Toppa sedan med de stekta champinjonerna, går även koka med dem för att få mer smak av dem. (Vilket jag gjorde).
Du kanske också gillar
Biffar med röda linser & morötter
Goda och smakrika växtbaserade biffar fria från gluten och mjölk.
Grönsakssoppa i en slow cooker
Här kommer ett härligt recept på en lätt och smidig grönsakssoppa. Extra smidigt är det i en slow cooker! Tillaga maten långsamt på låg temp.
Växtbaserad butternutsoppa med röda linser & blomkål
Vegansk soppa med butternutpumpa och röda linser. Storkok till utflykt eller matlådor, servera med ett gott bröd.
Du kanske också gillar
Växtbaserad wok med jackfruit
Växtbaserad wok med jackfruit En underbart god...
Umamigryta
Umamigryta Växtbaserad näringsrik umamigryta,...
0 kommentarer
Skicka en kommentar
Titta gärna in hos mina andra kanaler:
Instagram: @cleanlifestyle.se
Facebook: @cleanlifestyle.se
Youtube : Clean Lifestyle Madelene Lennartsson
0 kommentarer