Smakrik växtbaserad böngryta med groddade mungbönor
Här kommer en smakrik växtbaserad böngryta med groddade mungbönor – mums.
Recept
Du behöver:
1 stor gul lök
2 vitlöksklyftor
3 msk kokosolja
2 msk tomatpuré
2 cm färsk ingefära
1 tsk örtsalt
½ tsk svartpeppar
1 tsk timjan
2 tsk oregano
2 msk tamarisoja
½ tsk chilipulver
2 dl groddade mungbönor
ca 500 gr kokta svarta bönor
230 gr kokta kidneybönor
500 ml kokosgrädde
390 gr passerade tomater
Gör så här:
1. Skölj bönorna.
2. Skala och hacka löken.
3. Skala vitlöken.
4. Stek löken i rikligt med kokosolja.
5. Pressa ner vitlöksklyftan.
6. Stek löken mjuk.
7. Häll i gurkmeja, koriander, ingefära, ramslök, dragon, kokosmjölk, coconut aminos, örtsalt och svartpeppar, låt puttra i några minuter.
8. Lägg i bönorna och broccolin.
9. Låt puttra på låg- till medeltemp tills önskad konsistens på broccolin.
Jag åt grytan tillsammans med syrade grönsaker, ärtor, grönkål, rostade frön och haricots verts.
Du kanske också gillar
Biffar med röda linser & morötter
Goda och smakrika växtbaserade biffar fria från gluten och mjölk.
Grönsakssoppa i en slow cooker
Här kommer ett härligt recept på en lätt och smidig grönsakssoppa. Extra smidigt är det i en slow cooker! Tillaga maten långsamt på låg temp.
Växtbaserad butternutsoppa med röda linser & blomkål
Vegansk soppa med butternutpumpa och röda linser. Storkok till utflykt eller matlådor, servera med ett gott bröd.
Du kanske också gillar
Växtbaserad wok med jackfruit
Växtbaserad wok med jackfruit En underbart god...
Umamigryta
Umamigryta Växtbaserad näringsrik umamigryta,...
0 kommentarer
Skicka en kommentar
Titta gärna in hos mina andra kanaler:
Instagram: @cleanlifestyle.se
Facebook: @cleanlifestyle.se
Youtube : Clean Lifestyle Madelene Lennartsson
0 kommentarer