Saftig chokladtårta med smak av mint
Underbart god tårta med smak av mintchoklad. Helt fri från spannmål, gluten, mjölk & vitt socker.
Inlägget innehåller annonslänkar till Bodystore
Idag fyller jag 35! Sambon jobbar kväll och jag och barnen ska fira med en saftig chokladtårta med smak av mint! Denna tårta med fyra bottnar blev helt underbart god. Helt fri från spannmål, gluten, mjölk och vitt socker! Hoppas ni gillar <3
Björksocker – skogens eget socker
Xylitol, även kallat björksocker innehåller 40 % mindre kalorier och 75% färre kolhydrater än socker med ett GI värde på 7. Det gör att det tas upp väldigt långsamt av kroppen och vissa menar att kroppen inte behöver producera något insulin vid intag. Jag använder en sort som är från finska björk- & bokträd. Björksocker har otroliga munvårdande egenskaper. Det dödar nämligen de bakterier som orsakar plack, karies och tandköttsinflammation. Det leder inte bara till bättre tänder utan även till bättre andedräkt!
Recept
Du behöver:
En tårtbotten:
2 dl mandelmjöl
0,5 dl björksocker
2 tsk bakpulver
2 msk raw kakao
2 msk carob
1/2 tsk vaniljpulver
1 dl MCT olja (funkar även med annan olja eller smör/ghee)
2 ägg
Mintgrädde (för fyra bottnar):
750 ml kyld kokosgrädde
3 msk raw kakao
2-3 droppar pepparmyntsolja
100 gr krossad mintchoklad (recept mintchoklad)
Mintchoklad:
50 gr kakaosmör eller kokosolja
0,5 dl raw kakao
2-3 droppar pepparmyntsolja
Yaconsirap (valfritt)
Smält i en kastrull på låg temp, vispa ihop och lägg I en form med bakplåtspapper. Ställ i kyl eller frys.
(Om du ej vill göra egen choklad går det exempelvis köpa Marabou Dark Mint 70%).
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Blanda alla torra ingredienser.
3. Häll i olja och knäck i äggen.
4. Rör om till en jämn smet.
5. Kläm fast ett bakplåtspapper i en springform (20 cm) och häll i smeten.
6. Grädda i ca 15 min.
7. Låt tårtbottnen svalna.
8. Blanda kokosgrädde, raw kakao och pepparmyntsolja.
9. Hacka mintchokladen.
10. Smeta på kokosgrädden på den första bottnen, strö mintchoklad på och lägg på nästa tårtbotten osv.
11. Smeta ut grädden över hela tårtan och toppa med mintchoklad.
Klar att servera!
Du kanske också gillar
Växtbaserade chokladägg
Växtbaserade chokladägg Växtbaserade chokladägg - Glad Påsk Inlägget innehåller annonslänkar till Bodystore & Meds Recept Du behöver:100 gr kakaosmör¾ dl raw kakao¼ dl carobpulver (eller raw kakao)3 msk rinnande sötning1 nypa salt Gör så här:1. Smält kakaosmöret...
Chokladvåfflor
Chokladvåfflor Växtbaserade chokladvåfflor fria från gluten och sötning Inlägget innehåller annonslänkar till Bodystore & Meds Dessa våfflor är så underbart goda - trots att de är växtbaserade och helt fria från gluten! Recept Du behöver:100 g kokosolja eller...
Citron och ingefära bitar i frys
Citron och ingefära bitar i frys Tips för lata och smarta! 🍋 Perfekta att förbereda och ha redo i frysen. Recept Du behöver: 2 ekologiska citronerca 170 g färsk ekologisk ingefära2 dl vatten 20 färska dadlar (urkärnade)8 msk kokosolja1 lime (salt + rivet skal)1-2 msk...
Du kanske också gillar
Blåbärsglass
Blåbärsglass Superenkel Blåbärsglass med endast...
Växtbaserade chokladmuffins
Växtbaserade chokladmuffins Växtbaserade...
0 kommentarer
Skicka en kommentar
Titta gärna in hos mina andra kanaler:
Instagram: @cleanlifestyle.se
Facebook: @cleanlifestyle.se
Youtube : Clean Lifestyle Madelene Lennartsson
0 kommentarer