Raw växtbaserad sandwichglass
Underbart god rå vegansk sandwichglass! Helt naturlig, fri från gluten och vitt socker.
ca x min x personer
Inlägget innehåller annonslänkar till Bodystore
Jag har har gjort en hel del nya glassrecept denna sommar, detta är nummer 11! Jag älskar glass och tycker att det är väldigt roligt att skapa nya varianter. I början av sommaren fick ni önska vilka glassrecept ni ville att jag skulle ta fram och här kommer ett av dem! Nämligen sandwichglass (på mitt sätt då), den är rå naturlig, fri från mjölk, gluten och vitt socker. Tycker absolut att du borde testa, den blev riktigt smarrig!
Varför yaconsirap?
Yaconroten som innehåller ca 30 % av sockerarten fructooligosaccharides, har den positiva egenskapen att verka probiotiskt i tarmsystemet, det är bra för både matsmältningen och immunförsvaret. Sockret i sirapen påverkar inte blodsockret i kroppen då det ej tas upp i tarmen. Dessutom innehåller den viktiga mineraler och näringsämnen.
Recept
Du behöver:
Glass:
250 ml kokosgrädde (det tjocka lagret i en konservburk, jag använder gärna i tetraförpackning från Garant)
2 dl cashewsmör
1-3 msk yaconsirap (eller annan valfri rinnande sötning)
2-3 tsk vaniljpulver
Kaka:
3 dl mandel
8 st färska dadlar
3 msk kokosolja
1 msk kakao
0,5 tsk vaniljpulver
1 krm salt
Gör så här:
1. Mixa kokosgrädde, cashewsmör, yaconsirap och vaniljpulver slätt.
2. Häll smeten i en lagom stor form klädd med bakplåtspapper, jag använde en 20×20 cm.
3. Låt stå i frysen till den stelnat helt.
4. Kärna ur dadlarna och mixa dem tillsammans med mandel, kokosolja, kakao, vaniljpulver och salt till en formbar deg.
5. Tryck ut degen till en dubbelt så stor yta som glassmeten.
6. Ställ in i kylen tills den stelnat.
7. Ta ut den stelnade glassen och den stelnade kaksmeten.
8. Dela kakan i två bitar och lägg glassmeten på ena och den andra kakbiten ovanpå glassmeten.
9. Dela i bitar och ät direkt eller frys in och ät vid ett senare tillfälle, lycka till!
Du kanske också gillar
Lingonglass med passionsfrukt
Alltså vilken glass, denna slängde vi ihop igår kväll i ett nafs 👏 Det viktigaste är att man ser till att alltid har något gott i frysen som bara kan mixas ihop till något ännu godare 😉 Jag proppade vår frys i källaren full med jordgubbar, lingon, blåbär och havtorn...
Fruktglass till påsk
INLÄGGET INNEHÅLLER KÖPLÄNKAR (ADLINKS) TILL BAGAREN & KOCKEN Här kommer veckans glass! Denna är påskinspirerad och de är färgade och smaksatta med helt naturliga ingredienser. Basen i glassen är den samma, endast banan och kokosmjölk som jag och barnen har mixat....
Så gör vi fruktglassar – Ny video!
Ny video där vi gör superlätta att göra och passar både till fruktstunden, efterrätten, mellanmålet eller som lördagsgodis!
Du kanske också gillar
Växtbaserad kolaglass fri från vitt socker
Ett recept på en riktigt god växtbaserad/vegansk kolaglass doppad i choklad. Fri från vitt socker och gluten.
Naturlig vattenmelonglass fri från mjölk & vitt socker
Underbart god och krämig glass av vattenmelon med endast naturliga ingredienser. Den är fri från mjölk och vitt socker.
0 kommentarer
Skicka en kommentar
Titta gärna in hos mina andra kanaler:
Instagram: @cleanlifestyle.se
Facebook: @cleanlifestyle.se
Youtube : Clean Lifestyle Madelene Lennartsson
0 kommentarer