Pizza med blomkålsbotten
Pizza med blomkålsbotten – smidig och god till både lunch och middag.
Recept
Du behöver:
(två pizzabottnar)
600 gr färsk blomkål (exklusive blomkålsblast, som du sparar)
2 ägg
100 gr riven parmesan
2 msk psylliumhusk
1 msk oregano
1 tsk salt
PESTO
Blomkålsblast från ett blomkålshuvud
3 nävar bladspenat
1 dl valnötter
4 msk näringsjäst
1 vitlöksklyfta
1 tsk örtsalt
TAHINIDRESSING 👇
Tahini
Vatten
Vitlök
Lime
Tamarisoja
Yaconsirap
Gör så här:
1. Ta bort blasten från blomkålen.
2. Mixa eller riv vitkålen fint.
3. Häll i saltet och låt stå i 10 min.
4. Tryck ut vätskan ur blomkålen i omgångar, men en handduk eller bärsil.
5. Blanda i alla övriga ingredienser.
6. Tryck ut på två ugnsplåtar klädda med bakplåtspapper.
7. Förgrädda i 10-15 min i 200 grader tills fin färg.
8. Ta ut, låt svalna och lägg på pizzatoppingen, ställ in i ugnen igen. Tills färdig
Du kanske också gillar
Biffar med röda linser & morötter
Goda och smakrika växtbaserade biffar fria från gluten och mjölk.
Grönsakssoppa i en slow cooker
Här kommer ett härligt recept på en lätt och smidig grönsakssoppa. Extra smidigt är det i en slow cooker! Tillaga maten långsamt på låg temp.
Växtbaserad butternutsoppa med röda linser & blomkål
Vegansk soppa med butternutpumpa och röda linser. Storkok till utflykt eller matlådor, servera med ett gott bröd.
Du kanske också gillar
Växtbaserad wok med jackfruit
Växtbaserad wok med jackfruit En underbart god...
Umamigryta
Umamigryta Växtbaserad näringsrik umamigryta,...
0 kommentarer
Skicka en kommentar
Titta gärna in hos mina andra kanaler:
Instagram: @cleanlifestyle.se
Facebook: @cleanlifestyle.se
Youtube : Clean Lifestyle Madelene Lennartsson
0 kommentarer