Pepparkakor fria från mjölk, gluten & vitt socker
Underbart goda, smakrika och krispiga pepparkakor, mer än godkända av alla som smakat! Ett recept som inte får missas!
Pepparkakor fria från gluten, mjölk och vitt socker! Dessa pepparkakor blev verkligen toppen, mer än godkända av alla som smakat och det är ett väldigt gott betyg. Receptet kommer från fina Nilla´s Kitchen som jag ändrat om lite 😊 Så roligt att kunna inspireras av andra!
I dessa pepparkakor använde jag kokossocker, något jag vanligtvis inte brukar använda då det höjer blodsockret. Dock har kokossocker ett lågt GI (om man jämför med vanligt socker) på 35 och innehåller inga tillsatser. Det ger en väldigt god smak, lite karamelliknande. Så gott i dessa pepparkakor, binder ihop väldigt bra och ger ett gott krisp!
Recept
Du behöver:
2,5 dl kokossocker
0,5 dl yaconsirap
75 gr kokosolja, smör eller ghee
3 tsk ceylonkanel
2 tsk ingefära
2 tsk kardemumma
2 tsk kryddnejlika
1 tsk pomeransskal
1 krm salt
1 tsk bikarbonat
1,5 tsk finmalet psylliumfrö
2,5 dl havremjöl
1,5 dl bovetemjöl
1 dl mandelmjöl
1 ägg
Rismjöl till utbakning
Gör så här:
1. Lägg kokossocker och yaconsirap i en kastrull.
2. Värm upp försiktigt på lite över medelvärme, rör hela tiden så det inte bränner.
3. När sockerblandningen blivit till en krämig massa lägger du i kokosoljan och låter den smälta, rör om.
4. Ta av från plattan och lägg i alla kryddor, låt stå och svalna något.
5. Blanda bikarbonat, psyllium, havremjöl, bovetemjöl och mandelmjöl.
6. Häll i sockerblandningen i mjölblandningen och rör om. Använd gärna händerna.
7. Knäck i ägget och rör om ordentligt.
8. Låt stå i 15-20 min tills den satt sig.
9. Forma degen till en limpa och lägg den i plastfolie.
10. Låt vila i minst 30 min, gärna över natten.
11. Ta ut degen och kavla ut en bit i taget. Använd rismjölet på underlaget och kaveln.
12. Skär ut pepparkakor med pepparkaksformar. Använd gärna en stekspade för att lägga över dem på en plåt klädd med bakplåtspapper.
13. Grädda mitt i ugnen i 170 grader i ca 6-8- minuter, tiden beror lite på vilken tjocklek du gjort.
14. När dem fått fin färg, ta ut och låt svalna. Förvara i en burk i rumstemperatur.
För växtbaserade pepparkakor:
Byt ut ägget till 1 tsk finmalet psylliumfrö och 1,5 del vatten. Låt koka upp tillsammans och vispa samtidigt. Ta bort kastrullen från plattan så fort det börjar bubbla och vispa i ca två minuter. Använd sedan ”ägget” i ovan recept.
Du kanske också gillar
Baka pepparkakshus fritt från gluten, mjölk & vitt socker
Recept på pepparkakshus som är glutenfritt, mjölkfritt och sockerfritt. För dig som vill äta något naturligt fritt från gluten och vitt socker
Växtbaserade lussebullar fria från gluten & vitt socker
Här kommer ett recept på lussebullar fria från gluten, mjölk och vitt socker. Passar dig som även äter växtbaserat. Spana in receptet här!
Jordnötssmörfudge utan vitt socker
Det blev en del godissorter innan jul, dock har jag inte ätit så mycket och de mesta ligger kvar i frysen. Favoriten har nog varit rocky roaden, det är ingen som slår den! Men denna blev riktigt mumsig, det var väldigt längesedan jag smakade fudge och det är alltid...
Du kanske också gillar
Naturligt sockerfri rocky road utan mjölk
Här kommer det absolut bästa julgodiset! Sockerfri rocky road som är mjölkfri och med endast naturliga ingredienser. Gör din egen chokladsmet
Snabba sockerfria & glutenfria pepparkakor
GIllar du när bakning går snabbt? Här kommer ett recept på snabba pepparkakor som är växtbaserade, glutenfria och sockerfria.
0 kommentarer
Skicka en kommentar
Titta gärna in hos mina andra kanaler:
Instagram: @cleanlifestyle.se
Facebook: @cleanlifestyle.se
Youtube : Clean Lifestyle Madelene Lennartsson
0 kommentarer