Mungburgare

Näringsrik burgare

En underbart god mungböneburgare med näringsrika tillbehör. Så underbart god!

Inlägget innehåller annonslänkar till Bodystore & Meds

Jag säger bara OMG! Denna blev så underbart god! Burgaren är från Oh Mungood. Skapade detta recept i ett samarbete med dem till min Instagram, men den är helt klart värd sin plats även här! Det är verkligen svårt att hitta produkter med bra innehåll men denna burgaren är toppen och innehåller inga konstigheter alls! Den är svenskproducerad, helt växtbaserad, fri från gluten och tillsatser. Du steker enkelt burgaren i rikligt med kokosolja, jag gillar när utsidan blir lite krispig! Sååå gott, ni måste testa denna kombination!

Istället för hamburgerbröd kan du göra skivor av kålrabbi, sötpotatis eller butternutpumpa i ugn – det blir supergott! Jag toppade med picklad fänkål, rödbetshummus, avokado, stekt lök och röd pesto! Nedan finner ni alla recept!

ohmungood

Rödbetshummus

Du behöver:

250 gr kokta rödbetor
240 gr kokta stora vita bönor (eller koka själv)
1 vitlöksklyfta
0,5 pressad citron
1 msk tahini
1 tsk spiskummin (mald)
Salt/svartpeppar

 

Gör så här:

  1. Skölj bönorna väl.
  2. Mixa alla ingredienser till en krämig hummus.
Röd pesto

Röd pesto

Du behöver:

200 gr soltorkade tomater (ej i vätska)
60 gr pinjenötter
1 kruka basilika
1-1,5 dl näringsjäst
1 vitlöksklyfta
3 dl olivolja
Svartpeppar

 

Gör så här:

1. Mixa alla ingredienser till en krämig pesto.

picklad fänkål

Picklad fänkål

Du behöver:

1 liten fänkål
1 dl vatten
1 dl äppelcidervinäger
1 msk björksocker
1 nypa salt

 

Gör så här:

1. Skölj fänkålen.
2. Skär i tunna skivor.
3. Blanda de övriga ingredienserna och blanda med fänkålen. (Vätskan ska täcka den).
4. Förvara i en glasburk eller matlåda.
5. Låt dra minst 30 min.

stekt lök

Stekt lök

Du behöver:

1 gul lök
1 skvätt tamarisoja
Smör eller kokosolja att steka i

 

Gör så här:

1. Skala och skär löken i strimlor.
2. Stek den mjuk tillsammans med smör/kokosolja och tamarisoja.

ugnsbakad butternut

Ugnsbakade bröd:

1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Använd kålrabbi, sötpotatis, butternutpumpa eller liknande.
3. Skala och skär i ca 1,5 cm tjocka skivor.
4. Lägg på en plåt klädd med bakplåtspapper.
5. Ringla över olivolja och strö över salt.
6. Grädda i ugnen i ca 40 min tills skivorna mjuknat.
7. Ta ut och låt svalna lite, använd sedan som hamburgerbröd!

Du kanske också gillar

Gröna ärtbiffar

Gröna ärtbiffar

Dessa biffar är veganska och glutenfria, perfekta för mig men även för barnen. Speciellt om man vill att sitt barn ska äta mer grönsaker, dessa biffar är nämligen fullproppade med ärtor och annat gott! De blev söta, goda och jag älskar hur lätta de är att göra 😍 Jag...

Rödkålspizza med ramslökspesto

Rödkålspizza med ramslökspesto

Rödkålspizza med ramslökspesto - två recept som blir till ett 💚Fira in helgen med en enkel pizza, helt utan mjölk och gluten, ja den innehåller faktiskt inget mjöl alls! Konstigt med pizza utan mjöl tänker ni? Tro mig, den är både god och mättande, passar även dig...

Du kanske också gillar

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Titta gärna in hos mina andra kanaler:

Instagram: @cleanlifestyle.se
Facebook: 
@cleanlifestyle.se
Youtube : 
Clean Lifestyle Madelene Lennartsson