Linsgryta med selleri och svamp
Växtbaserad näringsrik gryta.
Recept
Du behöver:
200 gr färska champinjoner
1 stor gul lök
1 stor vitlöksklyfta
1 stjälksellerihuvud (ca 300 gr)
4-5 msk kokosolja att steka i
4 msk tomatpuré
800 gr kokta gröna linser
750 ml kokosgrädde
1,5 tsk örtsalt
2 tsk curry
½ tsk svartpeppar
Gör så här:
1. Skölj och dela champinjonerna i mindre bitar.
2. Skala och hacka löken.
3. Skala och pressa vitlöken.
4. Skölj och dela sellerin i mindre bitar.
5. Stek svampen tills vätskan försvunnit ur den i kokosolja.
6. Häll i löken och vitlöken, stek tills löken mjuknat lite och häll sedan i sellerin.
7. Fräs allt tillsammans med tomatpurén, en stund mjukt.
8. Häll i linserna, kokosgrädde och kryddor, koka upp.
9. Klart!
Du kanske också gillar
Gröna ärtbiffar
Dessa biffar är veganska och glutenfria, perfekta för mig men även för barnen. Speciellt om man vill att sitt barn ska äta mer grönsaker, dessa biffar är nämligen fullproppade med ärtor och annat gott! De blev söta, goda och jag älskar hur lätta de är att göra 😍 Jag...
Rödkålspizza med ramslökspesto
Rödkålspizza med ramslökspesto - två recept som blir till ett 💚Fira in helgen med en enkel pizza, helt utan mjölk och gluten, ja den innehåller faktiskt inget mjöl alls! Konstigt med pizza utan mjöl tänker ni? Tro mig, den är både god och mättande, passar även dig...
Du kanske också gillar
Växtbaserad champinjonsoppa
Recept på en härligt krämig champinjonsoppa, helt växtbaserad och fri från gluten. Ett näringsrikt recept som går att kombinera lätt!
Näringsrik belugalinsgryta
Inlägget innehåller köplänkar (adlinks) till...
0 kommentarer
Skicka en kommentar
Titta gärna in hos mina andra kanaler:
Instagram: @cleanlifestyle.se
Facebook: @cleanlifestyle.se
Youtube : Clean Lifestyle Madelene Lennartsson
0 kommentarer