Linsgryta med selleri och svamp
Växtbaserad näringsrik gryta.
Recept
Du behöver:
200 gr färska champinjoner
1 stor gul lök
1 stor vitlöksklyfta
1 stjälksellerihuvud (ca 300 gr)
4-5 msk kokosolja att steka i
4 msk tomatpuré
800 gr kokta gröna linser
750 ml kokosgrädde
1,5 tsk örtsalt
2 tsk curry
½ tsk svartpeppar
Gör så här:
1. Skölj och dela champinjonerna i mindre bitar.
2. Skala och hacka löken.
3. Skala och pressa vitlöken.
4. Skölj och dela sellerin i mindre bitar.
5. Stek svampen tills vätskan försvunnit ur den i kokosolja.
6. Häll i löken och vitlöken, stek tills löken mjuknat lite och häll sedan i sellerin.
7. Fräs allt tillsammans med tomatpurén, en stund mjukt.
8. Häll i linserna, kokosgrädde och kryddor, koka upp.
9. Klart!
Du kanske också gillar
Biffar med röda linser & morötter
Goda och smakrika växtbaserade biffar fria från gluten och mjölk.
Grönsakssoppa i en slow cooker
Här kommer ett härligt recept på en lätt och smidig grönsakssoppa. Extra smidigt är det i en slow cooker! Tillaga maten långsamt på låg temp.
Växtbaserad butternutsoppa med röda linser & blomkål
Vegansk soppa med butternutpumpa och röda linser. Storkok till utflykt eller matlådor, servera med ett gott bröd.
Du kanske också gillar
Växtbaserad wok med jackfruit
Växtbaserad wok med jackfruit En underbart god...
Umamigryta
Umamigryta Växtbaserad näringsrik umamigryta,...
0 kommentarer
Skicka en kommentar
Titta gärna in hos mina andra kanaler:
Instagram: @cleanlifestyle.se
Facebook: @cleanlifestyle.se
Youtube : Clean Lifestyle Madelene Lennartsson
0 kommentarer