Griljerad rotselleri
Griljerad rotselleri. Ett roligt inslag på det traditionella julbordet
Recept
Du behöver:
1 stor rotselleri (men funkar lika fint med blomkål och kålrot)
1 dl olivolja, kokosolja, smör eller ghee
3 msk flingsalt
10 kryddpepparkorn
5 nejlikor (och fler till dekoration)
2 krm vitpeppar
Griljering:
6 msk dijonsenap
2 msk kikärtsspad
1 msk yaconsirap
1 dl mandelmjöl (pofiber vid allergi)
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 180 grader.
2. Skala rotsellerin eller kålroten, (ta av av blasten på blomkålen och skölj huvudet väl). (Spara blasten och stek, supergott med lite kokosolja, vitlök och örtsalt).
3. Smörj sedan in huvudet i olivolja/kokosolja/smör/ghee.
4. Mortla salt och kryddor och täck över oljan/smöret.
5. Baka den i ugnen i ca 1,5-2 timmar tills den blivit mjuk och fått fin färg.
6. Ta ut ur ugnen och blanda ingredienserna till griljeringen förutom mandelmjölet.
7. Smörj försiktigt in blomkålen på nytt.
8. Strö sedan på ett tjockt lager med mandelmjöl/pofiber och grädda i ugnen på 200 grader i ca 15 min tills mandelmjölet fått fin färg.
Du kanske också gillar
Biffar med röda linser & morötter
Goda och smakrika växtbaserade biffar fria från gluten och mjölk.
Grönsakssoppa i en slow cooker
Här kommer ett härligt recept på en lätt och smidig grönsakssoppa. Extra smidigt är det i en slow cooker! Tillaga maten långsamt på låg temp.
Växtbaserad butternutsoppa med röda linser & blomkål
Vegansk soppa med butternutpumpa och röda linser. Storkok till utflykt eller matlådor, servera med ett gott bröd.
Du kanske också gillar
Växtbaserad wok med jackfruit
Växtbaserad wok med jackfruit En underbart god...
Umamigryta
Umamigryta Växtbaserad näringsrik umamigryta,...
0 kommentarer
Skicka en kommentar
Titta gärna in hos mina andra kanaler:
Instagram: @cleanlifestyle.se
Facebook: @cleanlifestyle.se
Youtube : Clean Lifestyle Madelene Lennartsson
0 kommentarer