Griljerad rotselleri
Griljerad rotselleri. Ett roligt inslag på det traditionella julbordet
Recept
Du behöver:
1 stor rotselleri (men funkar lika fint med blomkål och kålrot)
1 dl olivolja, kokosolja, smör eller ghee
3 msk flingsalt
10 kryddpepparkorn
5 nejlikor (och fler till dekoration)
2 krm vitpeppar
Griljering:
6 msk dijonsenap
2 msk kikärtsspad
1 msk yaconsirap
1 dl mandelmjöl (pofiber vid allergi)
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 180 grader.
2. Skala rotsellerin eller kålroten, (ta av av blasten på blomkålen och skölj huvudet väl). (Spara blasten och stek, supergott med lite kokosolja, vitlök och örtsalt).
3. Smörj sedan in huvudet i olivolja/kokosolja/smör/ghee.
4. Mortla salt och kryddor och täck över oljan/smöret.
5. Baka den i ugnen i ca 1,5-2 timmar tills den blivit mjuk och fått fin färg.
6. Ta ut ur ugnen och blanda ingredienserna till griljeringen förutom mandelmjölet.
7. Smörj försiktigt in blomkålen på nytt.
8. Strö sedan på ett tjockt lager med mandelmjöl/pofiber och grädda i ugnen på 200 grader i ca 15 min tills mandelmjölet fått fin färg.
Du kanske också gillar
Krämig växtbaserad saffransgryta
Underbart god gryta med smak av saffran. Väldigt omtyckt av både barn och vuxna!
Antiinflammatorisk soppa
En underbart god och närande soppa med en kryddning som gör gott. Naturlig och helt växtbaserad.
Näringsrik burgare
En underbart god mungböneburgare med näringsrika tillbehör. Så underbart god!
Du kanske också gillar
Linsgryta med selleri och svamp
Linsgryta med selleri och svamp Växtbaserad...
Växtbaserad gryta med svamp i stormkök
Växtbaserad gryta med svamp i stormkök Här...
0 kommentarer
Skicka en kommentar
Titta gärna in hos mina andra kanaler:
Instagram: @cleanlifestyle.se
Facebook: @cleanlifestyle.se
Youtube : Clean Lifestyle Madelene Lennartsson
0 kommentarer