Glutenfria leverköttbullar
Testa leverköttbullar!
Inlägget innehåller annonslänkar till Bodystore
Främsta anledningen till att jag vill testa lever är att den innehåller en stor del av det dagliga intaget av många viktiga näringsämnen. Det går även i linje med mina värderingar kring att vi borde ta vara på så mycket som möjligt. Får man dessutom i sig rikligt med animalisk näring ett fåtal gånger kan man äta mer växtbaserat övriga dagar. Jag äter fortfarande mest växtbaserat men tycker det är intressant att testa sig fram för att optimera sin hälsa
Recept
Du behöver:
1 gul lök
125 gr lever, jag använde från hjort
500 gr ekologisk nötfärs
½ dl pofiber
½ dl vatten
1 ägg
1 tsk dijonsenap
1,5-2 tsk salt
1,5 tsk svartpeppar
Ghee, smör eller annat valfritt fett att steka i
Gör så här:
1. Skala och dela den gula löken.
2. Mixa eller hacka lök och lever fint.
3. Häll i de övriga ingredienserna och mixa allt till en smet.
4. Blöt händerna för att lättare rulla köttbullarna.
5. Stek gyllenbruna.
Du kanske också gillar
Biffar med röda linser & morötter
Goda och smakrika växtbaserade biffar fria från gluten och mjölk.
Grönsakssoppa i en slow cooker
Här kommer ett härligt recept på en lätt och smidig grönsakssoppa. Extra smidigt är det i en slow cooker! Tillaga maten långsamt på låg temp.
Växtbaserad butternutsoppa med röda linser & blomkål
Vegansk soppa med butternutpumpa och röda linser. Storkok till utflykt eller matlådor, servera med ett gott bröd.
Du kanske också gillar
Växtbaserad wok med jackfruit
Växtbaserad wok med jackfruit En underbart god...
Umamigryta
Umamigryta Växtbaserad näringsrik umamigryta,...
0 kommentarer
Skicka en kommentar
Titta gärna in hos mina andra kanaler:
Instagram: @cleanlifestyle.se
Facebook: @cleanlifestyle.se
Youtube : Clean Lifestyle Madelene Lennartsson
0 kommentarer