Glutenfria leverköttbullar
Testa leverköttbullar!
Inlägget innehåller annonslänkar till Bodystore
Främsta anledningen till att jag vill testa lever är att den innehåller en stor del av det dagliga intaget av många viktiga näringsämnen. Det går även i linje med mina värderingar kring att vi borde ta vara på så mycket som möjligt. Får man dessutom i sig rikligt med animalisk näring ett fåtal gånger kan man äta mer växtbaserat övriga dagar. Jag äter fortfarande mest växtbaserat men tycker det är intressant att testa sig fram för att optimera sin hälsa
Recept
Du behöver:
1 gul lök
125 gr lever, jag använde från hjort
500 gr ekologisk nötfärs
½ dl pofiber
½ dl vatten
1 ägg
1 tsk dijonsenap
1,5-2 tsk salt
1,5 tsk svartpeppar
Ghee, smör eller annat valfritt fett att steka i
Gör så här:
1. Skala och dela den gula löken.
2. Mixa eller hacka lök och lever fint.
3. Häll i de övriga ingredienserna och mixa allt till en smet.
4. Blöt händerna för att lättare rulla köttbullarna.
5. Stek gyllenbruna.
Du kanske också gillar
Krämig växtbaserad saffransgryta
Underbart god gryta med smak av saffran. Väldigt omtyckt av både barn och vuxna!
Antiinflammatorisk soppa
En underbart god och närande soppa med en kryddning som gör gott. Naturlig och helt växtbaserad.
Näringsrik burgare
En underbart god mungböneburgare med näringsrika tillbehör. Så underbart god!
Du kanske också gillar
Linsgryta med selleri och svamp
Linsgryta med selleri och svamp Växtbaserad...
Växtbaserad gryta med svamp i stormkök
Växtbaserad gryta med svamp i stormkök Här...
0 kommentarer
Skicka en kommentar
Titta gärna in hos mina andra kanaler:
Instagram: @cleanlifestyle.se
Facebook: @cleanlifestyle.se
Youtube : Clean Lifestyle Madelene Lennartsson
0 kommentarer